Logo no.sciencebiweekly.com

Slik forteller du om en gullfisk er gravid

Innholdsfortegnelse:

Slik forteller du om en gullfisk er gravid
Slik forteller du om en gullfisk er gravid

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Slik forteller du om en gullfisk er gravid

Video: Slik forteller du om en gullfisk er gravid
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2024, April
Anonim

Gullfisk blir ikke gravid; de er oviparous: Hunnene svulmer med egg, som de slipper ut i vannet og forbinder med sæd som frigjøres av hannene. Gullfisk avle når de er ca 4 tommer lange. Både kvinnelig og mannlig gullfisk viser fysiske endringer og endringer i atferd før de frigjør egg eller sæd, som kalles milt. I de rette forholdene, raser gullfisk enkelt, men ofte spiser de eggene før eierne legger merke til at de har blitt utgitt.

To gullfisk svømmer i runde bolle kreditt: Ziviani / iStock / Getty Images
To gullfisk svømmer i runde bolle kreditt: Ziviani / iStock / Getty Images

Mor-til-Be

En kvinnelig gullfisk ser gravid ut når hun er klar til å løsne eggene sine. I naturen begynner moden kvinnelig gullfisk å utvikle egg på sen vinter og tidlig på våren. Som eggene svulmer, blir kvinnens bellies fettere. Mannlig gullfisk opplever også fysiske endringer som avlstid nærmer seg: De utvikler hvite støt på deres gilldeksler og brystfinner, som er finner på sidene. Samtidig begynner hannene å jage kvinnene rundt tanken og støte kvinnens sider og bellies. Dette er å oppmuntre hunnene til å løsne eggene, slik at mennene kan gjødsle dem.

Vårfeber

Mannlig og kvinnelig gullfisk gjenskapes når vanntemperaturen stiger. Når temperaturen i dammen eller tanken når 68 grader Fahrenheit, frigjør kvinnelig gullfisk hundrevis og noen ganger tusenvis av egg nær akvatisk vegetasjon. Mannlig gullfisk slipper raskt sin mil i samme område for å befruktne eggene. Kalt gyte, denne prosessen skjer vanligvis i de tidlige timer om morgenen og går over i tre eller fire timer etter gyting. Gullfisk egg holder seg til vegetasjonen eller hvor enn de lander. Fertiliserte egg er gjennomsiktige og gyldenbrune; Unfertilized egg er hvite.

Klokkingstid

Etter frigjøring og befruktning klekker gullfiskegg i to til syv dager. I vann ved 84 grader Fahrenheit klekkes gjødsel av gullfisk i 46 til 54 timer; i vann ved 70 til 75 grader Fahrenheit, klekkes de i fem til syv dager. Gullfisk stekke bærer gula sekker som leverer mat i to eller tre dager. Når deres eggeplommer er tomme, er de klare til å spise levende mat som saltlake reker og daphnia. Gullfisk ser ikke på sin unge yngel i det hele tatt - i de fleste tilfeller spiser de voksne yngel når det er mulig.

Avl Gullfisk

Hvis du har en kvinnelig gullfisk full av egg og en mannlig gullfisk, kan du prøve å avle hjemme. Klargjør en ny tank for gullfisket og legg en gytematte eller et nytt, rent mopphodet som ikke har blitt behandlet med kjemikalier i akvarietanken med avlsfisken. Sjekk fisken tidlig hver morgen for å se om de har skapt, og overfør gullfiskeggene på gytematerialet til den nye tanken så snart de kommer til syne. Etter 12 timer, se etter hvite, ikke-tilberedte egg og fjern dem. Fôr gullfisken tre ganger om dagen når deres eggeplommer sakker, men pass på at de ikke overfeeder dem og forurenser vannet. Gullfisk yngel spiser levende mat, pulverisert flak og spesialisert flytende mat.

Anbefalt: