Logo no.sciencebiweekly.com

Pit Bull hudproblemer

Innholdsfortegnelse:

Pit Bull hudproblemer
Pit Bull hudproblemer

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Pit Bull hudproblemer

Video: Pit Bull hudproblemer
Video: 7 OTC Human Medications Safe and Effective for Dogs 2024, April
Anonim

Pit bull raser er utsatt for hudproblemer som ikke er like vanlige hos andre hunder, inkludert utslett, elveblest og solbrenthet. Disse forholdene kan forårsake skrapeproblemer som spenner fra mild irritasjon til alvorlig, kraftig riper som kan føre til hematom og krever kirurgisk reparasjon. Med deres korte hår og følsomme hud er disse rase også utsatt for hudkreft.

x kreditt: sanjagrujic / iStock / Getty Images
x kreditt: sanjagrujic / iStock / Getty Images

Fargevariasjoner

"Pit Bulls" inkluderer flere forskjellige raser, som den amerikanske Pit Bull Terrier og de amerikanske og britiske Staffordshire terrierene. Disse rasen er korthårede og kommer i en rekke fargevarianter. Hunder med "blå-nese" fargevariasjon, så vel som de med sjokolade- eller kremfarget hud, kan være mer sannsynlig å utvikle hudproblemer. Årsaken til denne variasjonen er ikke fullt ut forstått, selv om nivå og type hudpigment antas å være faktorer. Ifølge hundoppdrettere ved Dalton Blue Pit Kennel i Georgia er en tendens til hudproblemer vanlig i blå fargevariasjoner av alle hunderaser.

allergi

Ifølge ASPCA er det vanligste hudproblemet blant "pit bull" raser sesongmessige allergier. Hvorvidt disse allergiene er forbundet med vanlige luftbårne allergener eller med årlige endringer i hudvekst, som for eksempel sommerdrift, er ukjent, men resultatene er de samme: Allergier får hundene til å klø seg selv, ofte til å fjerne hud og forårsaker infeksjoner som kan føre til mer alvorlige forhold hvis de ikke behandles.

Hot spots

Korthårede hunder, som pitstjur, har en tendens til å utvikle tørr hud. Tørr hud kan føre til varme steder - bare områder av hud som blir betent og ekstremt kløende. Hundene klipper ofte disse områdene uopphørlig til de fjerner huden helt, slik at det blir rå vev eller sår, noe som kan føre til ytterligere helseproblemer.

Irritasjon

På grunn av hudens følsomhet, kan pit-okser reagere sterkt på insektbitt og -stikk, samt å loppe og tippe angrep. De er også mer følsomme for kjemikalier, inkludert såper, sjampo og andre produkter som kommer i direkte kontakt med hunden, samt produkter de kontakter indirekte, for eksempel vaskemidler som brukes på hundesengetøy.

Forebygging

Fordi "pit bull" raser ser ut til å ha mer uønskede reaksjoner på hudirritanter enn andre raser, anbefaler noen veterinærer å bruke hudmykner eller lotion til disse hundene med jevne mellomrom. Noen eiere anbefaler Skin So Soft for dens fuktighetsgivende og medisinerende effekter. Eventuelt produkt som skal påføres hunden din, bør testes først i et lite område før full søknad. Påfør veterinær solcreme til hunder som tilbringer mye tid ute, hold pitbullens loppe og kryssbehandlingsstrøm og sørg for at lekeområdet er fri for irriterende insekter som fluer og maur.

Anbefalt: