Logo no.sciencebiweekly.com

Bivirkningene av insulin hos hunder

Innholdsfortegnelse:

Bivirkningene av insulin hos hunder
Bivirkningene av insulin hos hunder

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Bivirkningene av insulin hos hunder

Video: Bivirkningene av insulin hos hunder
Video: Как сделать легкую цементную стяжку в старом доме. ПЕРЕДЕЛКА ХРУЩЕВКИ ОТ А до Я #12 2024, April
Anonim

Diabetes mellitus utvikler seg når hundens kropp mister sin evne til å produsere insulin alene. Insulinbehandling, administrert gjennom injeksjoner under hundens hud, brukes i stor grad til å hjelpe diabetikeren til å regulere blodsukkeret. Så viktig som insulin er til en diabetiker, det bærer med seg en rekke bivirkninger. Disse bivirkningene er potensielt livstruende og bør rapporteres til en veterinær umiddelbart.

Image
Image

Insulin Fakta

Maten brytes ned av hundens kropp i separate organiske forbindelser; glukose er en av disse. Glukose, en energikilde for bevegelse, vekst og andre funksjoner, trenger hormoninsulinet til å overføre fra blodbanen til individuelle celler. Bukspyttkjertelen produserer insulin, og i en sunn hund produserer og frigjør man nok insulin for å matche mengden glukose i blodet. Når en hund utvikler diabetes mellitus, må eieren imidlertid administrere insulin til ham gjennom subkutane (under huden) injeksjoner for å opprettholde kroppens riktig blodsukker / insulinbalanse.

hypoglykemi

Hypoglykemi (lavt blodsukker) er den vanligste bivirkningen forbundet med insulin. Det er en ekstremt alvorlig medisinsk tilstand som kommer opp plutselig, og krever umiddelbar oppmerksomhet. Før du tar hunden din til veterinæren, er det viktig at du umiddelbart gir henne ca. 1 ss. av en hurtigvirkende glukose, som mais sirup eller honning, først ved å gni en liten mengde på hundens tannkjøtt og deretter gi henne til munn når hun gjenoppretter svelgingfunksjonene. En insulindosering, savnet morgenmåltid eller overeksponering kan utløse lavt blodsukker. Symptomer inkluderer sult, sløvhet og søvnighet i de tidlige stadiene, etterfulgt av svimlende gang, deretter rykk, kramper, koma og død.

Narkotikahandel

Enkelte medisiner, som kortikosteroider, propranolol, tetracyklin, aspirin, epinefrin, furosemid og digoksin, kan motvirke effekten av insulin og bør unngås. Det er viktig at du informerer veterinæren om alle medisiner hunden din tar, slik at han kan avgjøre om de vil påvirke hundens insulinbehandling negativt.

Allergi mot insulinkilden

Vetsulin-insulinproduktet er produsert av svinekjøtt og svinekjøttprodukter, og bør ikke gis til hunder som er kjent for å ha en svinallergi. Tegn på en allergisk reaksjon på Vetsulin inkluderer pustevansker, elveblest og hevelse i lepper, tunge eller ansikt.

Insulinresistens

Hundens insulinbehov kan endres, noe som fører til at blodsukkernivået forblir høyt til tross for vanlig insulinbehandling. Insulinresistens er også resultatet av uønskede stoffinteraksjoner og tilstedeværelsen av smittsomme stoffer i kroppen eller visse eksisterende eksisterende tilstander som hypothyroidism, lever og nyresykdom og visse former for kreft.

Anbefalt: