Logo no.sciencebiweekly.com

Om rasespesifikk lovgivning

Om rasespesifikk lovgivning
Om rasespesifikk lovgivning

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Om rasespesifikk lovgivning

Video: Om rasespesifikk lovgivning
Video: Hundetrening | Få hunden til å hilse pent | AniPort 2024, April
Anonim

Ingen hunderaser er ulovlige landsdekkende i USA. Men enkelte stater, byer og nabolag kan forby raser som anses å være farlige. Definisjonen av en farlig hund varierer fra sted til sted, men det inkluderer vanligvis en eller flere raser som faller inn i de bredere kategoriene av pit bulls, rottweilers eller wolf-hunder. Lover som begrenser visse raser kalles rasespesifikk lovgivning.

Image
Image

Hva er rasespesifikk lovgivning?

Enhver lov som utpeker en bestemt rase er rasespesifikk lovgivning. Noen ganger kan disse lovene bare sette begrensninger på hvem som kan eie disse rasen og under hvilke omstendigheter de kan komme inn på offentlige steder. Andre ganger kan lovene forby en rase helt. Disse lovene er vanligvis by-, fylkeskommunal- eller fellesskapslov.

Rasespesifikk lovgivning er ikke den samme som lovgivning som pålegger visse hundedrag, slik at dyr som har angrepet mennesker eller andre hunder tidligere, forbyr dyr. For å regne som rasespesifikt må den målrette bestemte hunder ut fra rase alene.

Argumenter for rasespesifikk lovgivning

De som støtter rasespesifikk lovgivning peker på det faktum at flertallet av hundrelaterte dødsfall er forårsaket av pit bulls eller rottweilers. De merker at pitstjurene ble selektivt avlet for deres slåssegenskaper, og at denne rasen, sammen med andre hunder som rottweilers og ulv, er notorisk uforutsigbare.

Et annet argument er at pit bulls og andre kamphundene ofte blir misbrukt for å gjøre dem onde. Når de tjener som vakthund, blir de ofte fastholdt på umenneskelige måter og blir ofte sovnet på husly i stedet for å bli satt opp for adopsjon. De som peker på disse fakta som begrunnelse for rasespesifikk lovgivning, gjør det med den begrunnelsen at forbud mot å eie eller avl av disse hundene vil redusere forekomster av dyremiljø.

Kontrovers

De mot rasespesifikk lovgivning peker på at det i de fleste tilfeller er hundeiere som gjør hundene sine onde gjennom trening, misbruk eller forsømmelse. De peker også på at mange av de såkalte farlige hundene kan være veldig kjærlige når de blir oppvokst og visse raser er til og med utdannet som service og arbeidshunder. De hevder at media blåser rapporter om hundangrep utelukkende, og at forbud mot visse raser straffer de mange ansvarlige eierne for feilene fra de uansvarlige få.

I det hele tatt er de mot rasespesifikke lovgivninger favorisert av lovgivning som straffer aggressive handlinger, men mener at en rettferdig lov vil anvende disse regelverket jevnt, i stedet for å diskriminere visse raser.

Eksempler på forbudte og begrensede hunder

Pit Bulls, rottweilers, ulvhunder, hunder opprinnelig oppdrettet som jagerfly og mutter som inneholder en blanding av disse rase er ofte forbudt eller begrenset av rase-spesifikk lovgivning. Raser som faller inn i disse kategoriene inkluderer, men er ikke begrenset til, den amerikanske pit bull terrier, den amerikanske staffordshire terrier, bull terrier, rottweiler, akita, chow, perro de presa canario og hvilken som helst hunderhund krysset med en ulv.

I tillegg kan enkelte lokalsamfunn eller leilighetskomplekser forby noen hund over en bestemt vekt, noe som effektivt forbyr felles raser som Labradors og golden retrievers. Andre steder kan ikke forby en rase helt, men kan kreve bevis på minimumsforsikring for å eie visse raser. Noen forsikringsselskaper nekter å forsikre eiere av farlige raser

Av Kylene Arnold

Dog Bite Law: Breed Spesifikke lover United Responsible Dog Owners Group: Forbudte raser

Anbefalt: