Logo no.sciencebiweekly.com

Hva ser hundene når de ser på TV?

Hva ser hundene når de ser på TV?
Hva ser hundene når de ser på TV?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hva ser hundene når de ser på TV?

Video: Hva ser hundene når de ser på TV?
Video: Jag tror jag är lite kär i dig 2024, April
Anonim

Ser hunden din på TV med deg? Mange hundeiere rapporterer at hundene deres ser på TV eller internettvideoer, rett ved siden av dem, noen ganger til og med bjeffer hos hunder eller andre dyr som vises på skjermen. Men hva skjer i våre hunders sinn når de ser på TV?

kreditt: Adobe Stock
kreditt: Adobe Stock

Råhistorie rapporterer at "hunder har dikromatisk syn - de har to typer fargereceptorceller og ser farge innenfor to lysfrekvenser: blå og gul." Det betyr at farge er en viktig faktor i hundens evne til å se på ting på skjermen. Det er også hvorfor DogTV, TV-kanalen for hunder, prioriterer disse fargene i programmeringen deres!

Et bilde lagt ut av All Things Patchwork (@all_thingspatchwork) på

Raw Story rapporterer videre at hundenes øyne også er mer følsomme for bevegelse og veterinærer mistenker at den forbedrede flimmerhastigheten som har kommet fra skiftet fra standard til HD-TV, har gjort det mulig for hundene å oppleve bedre medier som vist på TV. Så skiftet til High Definition er ikke bare en forbedring for cinephiles, det er også nyttig for våre hundevenner.

En video lagt ut av @spanadornamedollie på

Men her er det virkelige spørsmålet: Liker hundene å se på TV?

Hittil har forskning vist at hunder, når de presenteres med tre skjermer som spiller forskjellige programmer, synes å foretrekke å se på en skjerm uavhengig av hva som spiller på den. Med andre ord, vil de ikke velge det "beste" programmet, eller til og med vise mye av en preferanse for den faktiske programmeringen. Denne undersøkelsen er imidlertid begrenset, da den bare er testet med tre skjermer. Videre testing er nødvendig for å bestemme hvordan hundene reagerer på lignende tester med to skjermer eller mer enn tre skjermer.

Et bilde lagt ut av Tiny & Thunder (@tinythundergriffs) på

Det handler om alt vi vet om hundene virkelig liker å se på TV. Deres oppmerksomhetsspenner er mye kortere enn våre, og de ser ikke ut til å kunne fokusere på programmering i en betydelig periode. Ovennevnte forskning tyder på at hunder viser en "preferanse til blikk i stedet for å fokusere." Dette er sant selv når hunder blir vist programmering at det virker som om de ønsker (for eksempel hunder eller andre dyr på skjermen).

Et bilde lagt ut av Amanda Orson (@inkternalbeauty) på

TV-preferanser varierer også noe, basert på den enkelte hunden. Noen eiere rapporterer sine hunder som viser en sterk interesse for TV og til og med ser på filmer ved siden av dem, mens andre hunder ikke synes interessert i skjermer i det hele tatt.

Hva er neste for hunder og media? En sitcom starring to hunder som er, hilariously, polar motsetninger? En prisvinnende film med tittelen Citizen Canine? Bare tiden vil fortelle, men vi er ganske sikre på Citizen Canine er uunngåelig.

Anbefalt: