Logo no.sciencebiweekly.com

Når en hund bør ikke klatre trapper

Når en hund bør ikke klatre trapper
Når en hund bør ikke klatre trapper

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Når en hund bør ikke klatre trapper

Video: Når en hund bør ikke klatre trapper
Video: 10 tegn på at noen liker deg 2024, April
Anonim

De fleste hunder kan trygt og enkelt forhandle trappene i hjemmet ditt. De vil gjerne travle opp og ned uten mye tanke. Men noen hunder kan ikke bare gå opp trapper og burde ikke engang prøve. Hvis du har en slik hund, er forebygging like enkelt som å montere en babygat for å gjøre trappen strengt begrenset. Trapper er vanligvis et problem for hunder med mobilitetsproblemer; Avhengig av alvorlighetsgraden av disse problemene, kan disse hundene også oppleve vanskeligheter på andre områder.

Image
Image

Hunder med fysiologiske utfordringer

Canine kroppstyper kommer i en rekke former, hver tilpasset for sin egen spesialitet og egnet til forskjellige miljøer. Hunder med lange rygg og korte ben, for eksempel dachshunds, bassethounds og corgis, ser jevnt sødt ut, er utsatt for alvorlig skade hvis de forsøker å gå opp eller ned trapp med jevne mellomrom. Fordi hunder med lange rygger er svært utsatt for ruptured syndrom, kan selv den minste støtet, som for eksempel forårsaket av å hoppe ned fra bunntrappen, forårsake en smertefull skade. På grunn av deres overdrevne dimensjoner, finner disse hundene det vanskelig å holde seg stabile når de går nedover trapper, noe som også setter dem i fare for skade.

Hunder med helseproblemer

En rekke helseproblemer kan gjøre klatring opp trapper smertefullt for hunder. Faktisk er en motvilje mot å gå opp trapper ofte en av de første tegnene til at hunden din lider. Hip dysplasi er et resultat av overdreven erosjon i hoften, forårsaket av en misdannet ball-og-sokkel. Når hoften er tilstrekkelig slitt, blir enkelte bevegelser smertefulle for hunder. Fordi klatring av trappene krever at bakbenene skal bære mye av hundens vekt, vil en hund med hip dysplasi finne det veldig smertefullt. På samme måte gjør leddgikt klatre trappene en smertefull utfordring på grunn av ubehag forårsaket når for mye vekt legges på en berørt ledd.

Hunder med skader

Du kan trenge å gjøre trappene midlertidig begrensede hvis hunden din har en skade, spesielt hvis den skaden er en som krever hvile, som en trukket muskel eller lacerated paw. Hvis hunden din har hatt en operasjon på noen av hans lemmer eller ryggen, eller har sømmer, kan klatring av trappen forverre problemet. Hvis veterinæren monterer hunden din med en kegle for å hindre at han tygger stingene, vil dette fungere som både en fare for reise og et syn for synet. Det er to gode grunner til å slå av trappen.

Hunder med aldersrelaterte problemer

En kombinasjon av begrenset mobilitet, begrenset syn og generell mangel på stabilitet på føttene betyr at noen eldre hunder bør holdes godt unna trappene. Det er også viktig å faktorere at eldre hunder ofte trenger å gå på toalettet oftere og er mindre i stand til å holde trang til å gå, slik at hunden din nede vil bety at han alltid kan komme ut raskt. Hvis gården din bare er tilgjengelig via et trapphus, bør du vurdere å sette opp et innendørs potteområde med absorberende pads.

Av Simon Foden

Anbefalt: