Logo no.sciencebiweekly.com

Kjenne hunder og katter når deres eier er døende?

Innholdsfortegnelse:

Kjenne hunder og katter når deres eier er døende?
Kjenne hunder og katter når deres eier er døende?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Kjenne hunder og katter når deres eier er døende?

Video: Kjenne hunder og katter når deres eier er døende?
Video: Кемпинг под дождем у лесного ручья с собакой - Дождь ASMR 2024, April
Anonim

Mens det aldri er morsomt å tenke på vår egen dødelighet, kan det være enda vanskeligere å tenke på hvordan våre dødsfall kan påvirke våre kjæledyr. I de fleste tilfeller lever mennesker lenger enn deres kjæledyr, men dette er ikke alltid hva som skjer. Hva skal våre kjæledyr gjøre når vi sender videre? Hva tenker de på det? Og viktigst, kan de fornemme det? Våre kjæledyr synes å ha en unik følsomhet som får oss til å tro at de ser ting vi ikke gjør.

kreditt: Annetics / iStock / GettyImages
kreditt: Annetics / iStock / GettyImages

Når vi lar oss tro at det kan være noe overnaturlig i verden, er det ofte fordi våre kjæledyr ser ut til å oppdage noe vi ikke kan forstå. Vi vet allerede at kjæledyr kan føle visse sykdommer, så kan de gjøre mer? Kan våre kjæledyr faktisk fornemme når menneskene deres kommer til å dø?

Avdøde vs levende

På biologisk nivå forstår kjæledyr forskjellen mellom en levende person og en død.

Ifølge Holly Willetts, en hundetrener og rehabiliteringsspesialist, kan hunder definitivt lukte og forstå forskjellen mellom en levende person og en død. Hun forklarte: "En hund ville absolutt kunne gjenkjenne en persons død hjemme. Når kroppen begynner å stenge, vil biokjemien din endres, og kroppens kroppstemperatur vil senke. Du vil lukte annerledes. Dette kan forstyrre en hund og de kan bli enda mer urolige når eieren ikke anerkjenner sine forespørsler om svar."

Og på samme måte kan katters sanser forstå forandringene i lukt som kan skje som menneskets kroppsendringer og muligens dør. Og i hvert fall på et grunnnivå forstår våre kjæledyr hva døden er. De har sannsynligvis ikke samme åndelighet rundt døden, men det vet vi aldri sikkert.

kreditt: amirage / iStock / GettyImages
kreditt: amirage / iStock / GettyImages

Sjette sans

Men når folk snakker om sine kjæledyr som føler døden, lukker en kropp en døds prosess, er ikke alltid det de mener. Noen mennesker ser etter svar på spørsmål som er litt mer overnaturlige.

Mange kjæledyrelskere har historier om sine kjæledyr som har noe av en sjette følelse for deres menneskes forestående død. Det er imidlertid ikke mye bevis på det utover anekdoter.

Våre kjæledyr føler seg definitivt en veldig sterk følelsesmessig forbindelse til oss, skjønt. Så hva noen mennesker kan tolke som overnaturlige evner til å forutsi døden, kan faktisk være deres økte sammenheng med oss. En fersk undersøkelse testet om hundene ville svare på et menneske som gråt mot en menneskelig sittende nær en brennende lyd. Studien antydet at hundene faktisk reagerer på menneskelige følelser, fordi hundene ble trukket mer ved å gråte enn den nysgjerrige støyen.

Også katter er så forsiktige observatører av våre liv at når vi forandrer rutinen, si fordi vi er triste eller syke, vil de legge merke til det. Katter forstår også vår ikke-verbale kommunikasjon ekstremt bra, så når vi sliter, ser de.

kreditt: Janie Airey / DigitalVision / GettyImages
kreditt: Janie Airey / DigitalVision / GettyImages

Husdyr sørger.

Hvorvidt våre kjæledyr kan forutsi at vi skal dø, kjenner våre kjæledyr når vi er borte. Selv om mange antar at katter er avviklet og ikke bryr seg når menneskene deres er borte, er de fleste eksperter uenige. Katter reagerer på forskjellige måter, men mange utviser en slags sorg og sorg.

RELATERTE: Husker hundene sine tidligere eiere?

Etter at menneskene dør, kan katter trekke seg inn i seg selv. De kan tilbringe mye tid på et spesielt sted. Katter kan også unngå mat eller ha ulykker fordi de føler seg stresset etter tap av deres person. Eksperter anbefaler å sørge for å tilbringe tid med katter etter tap og gi dem ekstra oppmerksomhet. De legger også vekt på å holde dem på sin rutine så mye som mulig.

Fordi hunder er slike sosiale dyr, påvirker tapet av et viktig menneske i deres liv dem også dypt. Hunder kan komme ut som ubrukelig eller uinteressert i ting de en gang elsket. De kan også bruke mye tid på å vente på at menneskene deres kommer tilbake. Hunder kan til og med lider av depresjon, og det kan være nødvendig å konsultere en veterinær hvis en hund nekter å spise.

Konklusjon

Vi kan ikke være i stand til å ringe sammen med våre kjæledyr overnaturlige, men det gjør det ikke noe mindre spesielt. Enten de ser det kommer eller ikke, burde vi føle ALLE varme fuzzies å vite at våre kjæledyr vil savne oss når vi går forbi, akkurat som vi ville savne dem.

Anbefalt: