Logo no.sciencebiweekly.com

Den gjennomsnittlige levetiden til en irsk ulvhund

Den gjennomsnittlige levetiden til en irsk ulvhund
Den gjennomsnittlige levetiden til en irsk ulvhund

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Den gjennomsnittlige levetiden til en irsk ulvhund

Video: Den gjennomsnittlige levetiden til en irsk ulvhund
Video: Сало 2024, April
Anonim

Den irske ulvhunden er en rase av massiv og statlig hund som har en omfattende historie med jakt, for det meste av irske elg og ulver. I den moderne tidsalderen er irske ulvhunder kjære følgesvenner, med milde, myke og vennlige generelle disposisjoner. I samsvar med deres navn ligger irsk ulvhounds opprinnelse faktisk i de smaragdske øyene.

Image
Image

Gjennomsnittlig levetid for irske ulvhunder

Irske ulvhunder har korte livsforventninger sammenlignet med mange andre raser i hundens verden. Disse hundenees livsoppslag varer vanligvis for hvor som helst mellom 8 og 10 år, indikerer nettstedet DogChannel.com.

Større hunder

Så vidt størrelsen går, er irske ulvhunder enorme hjørnetenner, med høyder som begynner på skuldrene, mellom 30 og 34 tommer. De har forskjellen på å være den høyeste av alle hunderraser, noterer American Kennel Club. Deres betydelige statur er imidlertid en del av årsaken til at deres forventede levetid er på kort side. Større hunder lever vanligvis ikke så lenge som tynnere seg - tenk Lhasa apsos, Pomeranians og Yorkshire terrier. De vitale organene av store pooches gjennomgår mer press og stress enn de små gutta, derav de kortere livene.

Vanlige helsevilkår innenfor rasen

Tilstedeværelsen av helsemessige forhold rammer ofte lengden på en irsk ulvhounds liv. Som en rase er disse hundene sporadisk utsatt for plager, blant annet benkreft, von Willebrands sykdom, magesår, hjertesykdom, progressiv retinal atrofi, lymfom og hypertyreose. Hjertesvikt fører spesielt til mange dødsfall hos hunder av denne rasen, rapporterer den irske ulvhundsklubben i amerika.

Veterinær oppmerksomhet og trening

Selv om du aldri kan forutsi hvor lenge en irsk ulvhund - eller en hund av hvilken som helst avling - kan leve spesifikt, kan du sette inn din sterkeste innsats for å oppmuntre sin glødende levetid. Dette inkluderer en kombinasjon av riktig kosthold, fysisk form, fredelig hjemmemiljø og rutinemessig veterinærpleie. Sørg for at din irske ulvhund går til veterinæren minst en gang per år. Hvis han er på den eldre siden, besøker veterinæren hans en gang i hver 6 måneder. Hvis noe som helst virker galt, helsemessig, få kjæresten til veterinærkontoret umiddelbart. Daglig fysisk trening er et must for irske ulvhunder. Utvidede utendørs spaserturer fungerer godt for disse formålene. Siden irske ulvhunder er så store dyr, er det ikke begrenset og stramt miljø for dem.

Av Naomi Millburn

Anbefalt: