Logo no.sciencebiweekly.com

Rotavirus i valper

Rotavirus i valper
Rotavirus i valper

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Rotavirus i valper

Video: Rotavirus i valper
Video: КЕМПИНГ под ДОЖДЕМ с ТЕНТОМ и СОБАКОЙ 2024, April
Anonim

Canine rotavirus er en infeksjon som utløser tarmbetennelse. Rotavirus kan påvirke hunder unge og gamle, men er spesielt utbredt i små valper og ungdommelige voksne. Diaré er en fortellende indikasjon på virusinfeksjonen - hos valper. Helt modne hjørnetenner med rotavirus opplever ofte ikke symptomer.

Image
Image

Alder

Denne forekomsten av virus fører vanligvis ikke til mye mer enn mageforstyrrelser i valper, ifølge Baker Institute for Animal Health ved Cornell University. Selv om døden fra rotavirus er mulig i små valper, er det svært uvanlig. Valper som er over 12 uker gamle, viser generelt ikke symptomer på hjørnetann.

Symptomer på rotavirus

Diaré er hovedtegnet på hunderotavirus i små hvalpe. Hvis en valp opplever myke og rennende avføring av middels intensitet, kan rotavirus være årsaken. Bortsett fra diaré, kan valper med viruset også være litt mer utmattet enn normalt. De kan også vise redusert interesse for å spise måltider, men ikke i overdreven grad. Hvis valpen din viser tegn på et mulig tilfelle av rotavirus, ta han straks veterinæren til en undersøkelse. Legg merke til at kjæledyret ditt faktisk kunne ha rotavirus, eller han kunne ha en annen medisinsk tilstand helt.

Infeksjon

Hunder kontraherer rotavirus når infisert avføring gjør veien, på en eller annen måte, inn i en annen hundes munn. Når viruset går inn i en hund, gjør det umiddelbart veien til fordøyelsessystemet, hvor det utløser sløving av tynntarmens villi. Når dette skjer, tar friske celler raskt over på de skadede. Dette er grunnen til at rotavirus symptomer ikke varer lenge i hunder.

Felles tilstand

Rotavirus er en svært vanlig sykdom i hundens verden. De fleste modne pooches møter det på et tidspunkt i livet, selv om de vanligvis ikke føler seg ubehag på grunn av det.

Beskyttelse mot rotavirus

Hvis du vil minimere den unge valpens risiko for å oppnå rotavirus, sørg for at han ikke drar ut til offentlige innstillinger før han er litt eldre - si et sted mellom 15 og 20 uker i alderen. På dette tidspunktet bør valper også ha alle sine nødvendige skudd som avverger andre typer infeksjoner og sykdommer.

Av Naomi Millburn

Anbefalt: