Logo no.sciencebiweekly.com

Er hundene gode dommere av karakter?

Innholdsfortegnelse:

Er hundene gode dommere av karakter?
Er hundene gode dommere av karakter?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Er hundene gode dommere av karakter?

Video: Er hundene gode dommere av karakter?
Video: Space Cats — Magic Fly 2024, April
Anonim

I naturen, god vurdering om hva du skal stole på og hva du skal unngå er viktig for overlevelse. Wolver, for eksempel, velger generelt å unngå konflikt snarere enn risikoskade. Selv om hunder har bodd side om side med mennesker i tusenvis av år, kan de fortsatt operere fra instinkt som deres ville brødre. Enten de bruker disse instinkterne til å dømme mennesket karakter, men diskuteres - selv om mange synes å ha personlige historier som bekrefter at de gjør det!

Hunder bruker duft for å evaluere folk.

Hunder baserer sine valg nesten helt på lukt - deres primære forstand. Det er derfor en mop-toppet hundehund kan fortsatt navigere verden rundt ham med pels som dekker øynene sine. Takket være deres økt luktsans, kan hunder hente en rekke tegn fra mennesker.

WOOF: Dogs Know når du har gjort noe galt

De kan føle frykt, angst, lykke og andre følelser ved å lese menneskelige dufter. Deres reaksjon mot det mennesket har nok mer å gjøre med den nåværende følelsen de viser, og er ikke en dom om deres generelle karakter.

kreditt: Chalabala / iStock / GettyImages
kreditt: Chalabala / iStock / GettyImages

Hundene adopterer ofte eiernes intuisjoner.

Hunder er intelligente skapninger, for å være sikker, men de ser generelt til sine eiere for informasjon om hvordan man skal reagere eller oppføre seg. For eksempel, klager om hunder som ikke liker bestemte kjønn eller visse løp i all sannsynlighet spore tilbake til eierens bekymringer i stedet for hunden; hunden leser bare disse endringene i atferd fra eieren og reagerer tilsvarende.

Hunder leser subtiliteten til menneskelig kroppsspråk.

Behavioral signaler hos mennesker, både fremmede og familiare, har stor effekt på hundens oppførsel. Folk som opptrer på en måte hunden er vant til, kan få hunden til å føle seg rolig, mens folk som opptrer annerledes, kan få hunden til å føle seg urolig. I noen tilfeller kan en hund lese en persons adferd og demonstrere vaktadferd som indikerer nød eller bekymring. Hvorvidt hunden er i stand til å tolke karakter fra menneskets atferd, er ukjent, men debattert.

MER: Vet hunden min når jeg ligger til henne?

En hund kan oppføre seg defensiv i nærvær av en mann du er skeptisk til (hvis han plukker opp din wariness), eller hunden kan bare vises til. Dessuten er det ikke uvanlig for en hund å bjeffe på noen på krykker hvis han aldri har sett en person på dem før - og krykker viser selvfølgelig lite om personens karakter. Han kan være så overrasket, nysgjerrighet eller mistillit til de nye gjenstandene.

Image
Image

Hunder føler angst og frykt

Å avgjøre om en person har god karakter er vanskelig for mennesker. Det er mange forskjellige måter å se karakter og menneskelig atferd på. Det samme kan sies for hunder; De kan lese vanlige atferd, føle angst og frykt, og analysere de menneskene de møter i forhold til det de vet, men deres reaksjoner er ikke nødvendigvis basert på om personen er god eller dårlig. De kan avhenge mer av endringer de føler seg i du i nærvær av enkelte personer.

Anbefalt: