Logo no.sciencebiweekly.com

Hvordan trene en rød Heeler

Innholdsfortegnelse:

Hvordan trene en rød Heeler
Hvordan trene en rød Heeler

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvordan trene en rød Heeler

Video: Hvordan trene en rød Heeler
Video: TOP-10 приложений всех времен - App Store 10 лет! 2024, April
Anonim

Hvis du trener en rød heeler eller en blå heeler - fargetyper av den australske storfehunden - er det viktig å kjenne historien til denne fungerende rasen. Disse højenergihunder krever mye trening, så de trenger aktive eiere. Mens ACD er svært trenbar, trenger han en sterk leder. Ellers vil han trene deg, ikke omvendt.

Det er nesten ikke slikt som for mye trening for en rød heeler. kreditt: cynoclub / iStock / Getty Images
Det er nesten ikke slikt som for mye trening for en rød heeler. kreditt: cynoclub / iStock / Getty Images

Australsk storfehund

Rasens navn forklarer det. Australske storfehunder ble utviklet ned under for å jobbe hele dagen med herding av storfe. En storfe kjøring kan vare i uker gjennom robust, hardt territorium. Heelers er tøffe, uavhengige og ekstremt smarte hjørnetenner som lærer raskt. Den typiske ACD er territoriell, men lojal mot hans person. Australian Cattle Dog Rescue-nettsiden sier at rasen er egnet til "aktive mennesker som ser på trening og jobber med en kattens følgesvenn som en livsstil." Hvis det er mer tid og energi investering enn du kan gi en hund, bør du vurdere en mindre krevende rase.

Tidlig sosialisering

Mens tidlig sosialisering og valphøgskoleklasser er viktige for hver hund, er de spesielt nødvendige for dominerende raser som den australske storfehunden. Noen ACD er aggressive med fremmede, slik at akklimatisering av en valp til forskjellige mennesker og situasjoner tidlig kan bidra til å unngå den senere aggresjonen. Imidlertid må du ta det sakte og ikke overvelde en australsk storfe. Han vil aldri være den slags hunden som bare elsker alle - men han kan bli trent til å tolerere alle. Som valper er ACD enda munnere enn andre unge hjørnetenner. Hvis han biter deg, gi han noe passende å tygge på, ikke din hånd eller annen kroppsdel.

Australian Cattle Dog Trainability

Grunnleggende opplæring for en ACD ligner på hvilken som helst annen hund. Han må lære de grunnleggende kommandoene - sitt, opphold, nede, hæl og komme. Hvordan han lærer, kan avvike fra den gjennomsnittlige hunden. En ACD vil gå til enden av jorden for en fast leder. Så lenge du er konsekvent, er ACD lett trent og bare sukker opp kunnskap. Den styrken betyr ikke at du fysisk eller følelsesmessig dominerer hunden på noen måte. I stedet bruker du positiv forsterkning, for eksempel utmattet ros eller godbit, når han gjør det som forventes. Metoder som clicker trening er ofte effektive med en ACD. Fordi han er en herdinghund, er det naturen hans å nippe på storfe for å holde dem i bevegelse. Han kan overføre denne oppførselen til barn i husholdningen eller andre kjæledyr. Nip nippen i knoppen. En skarp stemmestråling bør være tilstrekkelig.

Masse trening

Massevis av trening er nødvendig, ikke bare for å ta opp hele heelerens oppdrevne energi, men for å holde ham ut av trøbbel. Separasjonsangst er vanlig i rasen, så hvis du må forlate en alene i lengre perioder, introdusere han å kaste opp trening som en valp. Ellers kan du komme hjem til masseødeleggelse. I tillegg til fysisk aktivitet trenger ACD mental stimulering. Han kan mestre og utmerke seg på nesten hvilken som helst hundesport, så se hvilke som passer best for dere to.

Herding Training

Herding kommer naturlig til ACDs. Hvis du ikke har storfe, finn en klubb eller trener med ledige husdyr. Du kan finne trenere gjennom American Kennel Club, som har sertifiserte herding hendelser. Hvis du ikke er kjent med herding, har du så mye - kanskje mer - å lære enn din ACD. Før du begynner å trene, er det avgjørende at din ACD vet alle de grunnleggende kommandoer og adlyder dem umiddelbart. Du må sørge for at din ACD ser besetningen som enkeltpersoner, i stedet for en gruppe, så han vet å jobbe ett dyr om gangen. Herding tar et lag: deg og din ACD. Han tar retning fra deg, så du må vite nok for å gi ham de riktige signalene.

Anbefalt: