Logo no.sciencebiweekly.com

Kan valpeskudd forårsake at de er søvnige eller sløvete?

Innholdsfortegnelse:

Kan valpeskudd forårsake at de er søvnige eller sløvete?
Kan valpeskudd forårsake at de er søvnige eller sløvete?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Kan valpeskudd forårsake at de er søvnige eller sløvete?

Video: Kan valpeskudd forårsake at de er søvnige eller sløvete?
Video: Plecos SUCK 2024, April
Anonim

Valpeskudd er viktig for hver valp i de første månedene av livet. Det anbefales at valper får et sett på fire skudd, begynner på åtte uker og slutter med seks måneder. På samme måte som hos mennesker er det bivirkninger av valpeskudd, så det er viktig at du overvåker valpen din nøye etter hvert skudd. Søvnighet og sløvhet er to vanlige reaksjoner.

kreditt: Comstock Images / Comstock / Getty Images
kreditt: Comstock Images / Comstock / Getty Images

Vaksine

Vaksinen selv, ofte en 5-veis skudd som hindrer parvo, hepatitt, lepto, distemper og parainfluenza, kan forårsake milde reaksjoner. Søvnighet og døsig oppførsel er milde reaksjoner, og ikke skadelig eller truende, med mindre atferden varer mer enn en dag.

Grunner til å være trøtt eller sløv

Andre grunner til at valpen din er sløv eller trøtt, bortsett fra selve skuddet, kan bare være fra spenningen og eventyret til dagen. Dette innebærer ofte en kjøretur til veterinæren, et besøk med rare mennesker (veterinær og techs), og underlige og nye steder og lyder. Spenningen kan da føre til at valpen blir søvnig etterpå.

Andre milde reaksjoner.

Andre milde reaksjoner på valpeskudd kan være en liten feber eller nedsatt appetitt. Bare hold øye med valpen og hold deg komfortabel i løpet av dagen eller så.

Mer alvorlige reaksjoner.

Mer alvorlige reaksjoner på valpeskudd kan inkludere hevelse og elveblest, som vanligvis forekommer innen få timer etter mottak av vaksinen. Hvis dette skjer med valpen din, kontakt din veterinær for råd. De kan eller ikke krever en tur til veterinæren deres, avhengig av alvorlighetsgraden. Anafylax er den mest alvorlige reaksjonen og kan være livstruende. Dette skjer når valpen har problemer med å puste eller stå, og vil øyeblikkelig kreve legehjelp. Anafylaksi er sjelden, og vil oppstå i løpet av få minutter etter å ha mottatt skuddet.

Betydning

Til tross for reaksjonene kan valper få valpeskuddene, skuddene er ekstremt viktige. Disse skuddene beskytter mot svært dødelige sykdommer, som alle ikke har noen kur. Ved å vaccinere valpen din, vil du sikre sin helse og helsen til andre hunder som kan komme i kontakt med deg.

Anbefalt: