Logo no.sciencebiweekly.com

Hvordan ta vare på en Chorkie Puppy

Innholdsfortegnelse:

Hvordan ta vare på en Chorkie Puppy
Hvordan ta vare på en Chorkie Puppy

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvordan ta vare på en Chorkie Puppy

Video: Hvordan ta vare på en Chorkie Puppy
Video: Løs mage? Prøv HUSK Magebalanse 2024, April
Anonim

The Chorkie er en designer rase blanding av Chihuahua og Yorkshire terrier. Chorkies er små hunder, veier rundt 10 pounds. De er energiske, hengiven og underholdende. Valpene er delikat og krever en mild berøring. Opplæring Chorkie valper er en lang prosess som housebreaking er ofte vanskelig. De er sta og krever en utholdenhet for riktig opplæring.

Housebreaking Chorkies

Chorkies vil reagere på positiv forsterkning som enhver annen hund. De er imidlertid små, innendørs hunder som vil velge innendørs over utendørs under noen omstendigheter. Din Chorkie kan defekere eller urinere innendørs når været er dårlig og ikke liker å være utsatt for kulde. Forbered deg på disse tilfellene og rengjør området grundig for å fjerne duft og forhindrer et merkemønster. Fôr på samme tid hver dag og lær å lese din Chorkie. Han blir mer aktiv når han trenger å slippe ut og du må ta dem utendørs. Gi en godbit og ros når hunden går utenfor. Dette mønsteret med positiv forsterkning vil oppmuntre ham til å fortsette å bruke uteplassen.

Helse bekymringer

Hypoglykemi er en stor bekymring i Chorkie og andre små rase hvalpe. Spørsmålet er mindre relevant når de når voksenhvilet, men det utgjør en alvorlig risiko for valper og kan føre til koma eller død når de blir ubehandlet. Overvåk valpen din for energitap og uvanlig sløvhet. Å nekte mat og vann er også vanlige symptomer. Gi omgående hvalp sukkervannet eller gni mais sirup på tannkjøttet for å rette opp situasjonen. Hypoglykemi krever umiddelbar behandling. Hvis problemet vedvarer, ta valpen til en veterinær.

Sosialiserende Chorkies

Chorkies er sosiale hunder, men de er også beskyttende. Når valpen forbinder deg, vil han ta på seg en beskyttende rolle og vise noen skjermer når andre hunder og folk nærmer seg. Sosialiser valpen din med andre hunder og barn gjennom hele sitt unge liv. Dette vil forberede ham på møter som en voksen. Din Chorkie vil noen ganger bjeffe og snappe på barn og andre mennesker når han ikke er sosialisert. Ved å starte prosessen i valpefasen skaper positive sosiale vaner som går gjennom til voksenlivet.

Curbing Barking

Bjeffing er et vanlig problem med Chorkie valper og voksne. De reagerer på en rekke stimulanser og er naturlig vokalhunder. Curb bjeffer med vokale kommandoer. Vokaliser ordet "nei" i sterk stemme når valpen bjeffer. Hvis bjeffingen fortsetter i voksen alder, bruk en bark krage som piper hver gang han bjeffer. Dette vil redusere mengden av bjeffer, men sannsynligvis vil ikke slutte å bjeffe. Du Chorkie sannsynligvis vil bjeffe til en viss grad for livet.

Anbefalt: