Logo no.sciencebiweekly.com

Skal valper være fødte føtter eller hoveder først?

Skal valper være fødte føtter eller hoveder først?
Skal valper være fødte føtter eller hoveder først?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Skal valper være fødte føtter eller hoveder først?

Video: Skal valper være fødte føtter eller hoveder først?
Video: Я упал с комбайна! Дедушка говорит папе, что делать! ХАХАХА Монтана Урожай 2022 2024, April
Anonim

Presenteposisjonen til en valp ved fødselen er viktig for en enkel og sikker levering. Det er to normale fødselsposisjoner for en hund. En valp kan bli født hodet først - ca 60 prosent av valpene blir født på denne måten - eller med halen og bakbenet først.

Image
Image

Normale presentasjoner

Det er normalt at en valp kommer ned i fuglekanalen i dykkestilling, med hodet først nesen fremover - og forbenene forlenges. Dette kalles den fremre presentasjonen. Det er like vanlig at en valp blir født med halen og bakben og føtter som kommer først. Dette kalles bakre presentasjon og forårsaker sjelden et problem, selv om valpens albuer kan bli fanget på sin mors bekkenfelt.

Unormale presentasjoner

Det er flere unormale fødselsposisjoner som forårsaker leveringsproblemer for en hund. De inkluderer breech-presentasjonen, hvor en hval er bakbenet utvidet fremover, og halen og bunnen er de første delene som kommer inn i fødselskanalen. Problemer kan også skyldes at en hvete kommer på hodet først, men med hodet vendt mot siden eller bøyd fremover, hodet først, men med fremre føtter bøyde seg bakover eller bakover først. Hvis en valp mistenkes for å være i feil posisjon, eller hvis moren har problemer med å føde, kontakt alltid en veterinær umiddelbart. Veterinærer kan noen ganger manuelt rette disse unormale stillingene; hvis de ikke kan det, er det nødvendig med en keisersnitt.

Av Norma Roche

Anbefalt: