Logo no.sciencebiweekly.com

Lært vs arvelige hundeegenskaper

Lært vs arvelige hundeegenskaper
Lært vs arvelige hundeegenskaper

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Lært vs arvelige hundeegenskaper

Video: Lært vs arvelige hundeegenskaper
Video: Vaginal Discharge Causes - White Curdy Discharge - Vaginal Infection - Itching In Vagina 2024, April
Anonim

Labrador ser på deg med sine store, brune øyne. Din sibiriske husky ser på deg med babyens blues. Du vet at deres fysiske egenskaper er arvet fra foreldrene sine, og du vet at de lærer av trening som du lærer dem å sitte eller bli. Men hvilke andre egenskaper kommer med sin arv, og hva lærer de av deg når du ikke er klar over at de ser på?

Image
Image

Grunnleggende instinkter

Som deres forfedre forblir hunder instinktivt pakkedyr. De søker å tilhøre en familie og beskytte deres territorium. Siden de ikke kan kommunisere med ord, leser de kroppsspråk og er mestere ved å lese din. Det er derfor de koser seg nær når du er trist eller syk, gir deg deres favorittleketøy når du er glad og energisk eller vær stille og i nærheten når de føler at du er opprørt. Innfødte eller i naturen, vil hunder i naturen glede seg over det.

Ser og lærer

Selv om hunder lærer sine kommandoer gjennom trening, lærer de også gjennom sine fantastiske observasjonsmakter. Folk er vaner, og hunden din vet deg bedre enn du skjønner. Han vet om det er tid for jobb eller lek av klærne du har på deg. Rattle av en ostemballasje betyr at du er villig til å dele en bit. Din holdning og øyekontakt er verdt tusen ord til ham. Det er også hans arvede følelsesretning. En sving betyr at du tar ham med til bestemorens hus, en venstre betyr at det er for veterinæren.

Arvelige egenskaper

Hver rase har en arvelig egenskap som er særegne for dem. Noen er naturlig mer utadvendte, noe mer sjenert. Labradorer, for eksempel, pleier å instinktivt ta til vann siden de ble oppdrettet av jegere for å hente fugler fra en dam eller en innsjø. Border collies og walisiske corgis er naturlige herders. Skotske terrier, og deres fettere, ble avlet for å holde gårdene fri for dugge og annet skadedyr. Rhodesian ridgebacks er naturlige løvejegere, men forhåpentligvis har du ikke for mange av dem i hagen din.

Natur Versus Nurture

Noen av de tingene hundene lærer av deg, er ikke alltid gode for dem. Hvis du er engstelig når du tar hunden din til veterinæren, vil han plukke opp din angst og instinktivt tenke at han også trenger å bekymre seg. Hvis hunden din har en sterk personlighet og lærer han kan komme seg bort med dårlig oppførsel, som å nippe, vil han instinktivt se seg som leder av husholdningen.

Arvelige helseproblemer

Ulike raser kan også arve særegne helseproblemer. West Highlands er for eksempel utsatt for hudallergi. Schnauzere er utsatt for diabetes, spesielt når de er eldre. Boxer har en tendens til å ha skjoldbruskkjertelproblemer. Store raser som tysk shepherd er utsatt for hoftedysplasi, og gylne er utsatt for lymfom. Undersøk rasen din for arvelige helseegenskaper, og snakk med veterinæren din om å se etter tidlige advarselsskilt eller nyttige tips.

Av Slone Wayking

Anbefalt: