Logo no.sciencebiweekly.com

Er Huskies Like Wolves?

Er Huskies Like Wolves?
Er Huskies Like Wolves?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Er Huskies Like Wolves?

Video: Er Huskies Like Wolves?
Video: Hvordan trene hunden din til å møte andre hunder 2024, April
Anonim

Sibiriske huskier er arktiske hunder oppdrettet for å trekke sleder og flokken. De er sterke, mellomstore hunder med tykk pels, triangulære oppreistører og kraftige ben. Huskies er vennlige, utgående, våken hunder bygget for å løpe, og mange tror feilaktig at de ligner ulver på grunn av deres utseende. Selv om sibiriske huskier ofte blir kastet i filmer som ulv, deler de mindre DNA med ulv enn noen andre raser.

Image
Image

Historie

Ifølge American Kennel Club ble huskier avlet for århundrer siden av Chukchi-stammen utenfor den østlige halvøy av Sibir i Nordøst-Asia. Etter å ha oppført seg i hundesledeturer i Alaska i begynnelsen av 1900-tallet, hadde lag med sibirske huskier et livreddende serum til pasienter i Nome, Alaska, i løpet av 1925 difteriutbrudd. En av sledeførerne turnerte USA med et team av huskier, kom inn i sledekamp og økte populariteten deres. De oppnådde AKC-anerkjennelse i 1930 og ble brukt som søk-og-redde hunder i Arktis under andre verdenskrig.

Personlighet

Huskier er kjærlige, utgående dyr med en ondskapsfull side, ifølge den sibiriske Husky Club of America. De mangler possessive og mistenkelige kvaliteter som ønskes i gode vekter, men er vennlige mot fremmede og andre hunder. De er milde og elsker barn; de tilpasser seg lett til endringer og er ivrige etter å jobbe. Huskier er ikke aggressive, men er intelligente og uavhengige.

Utseende

Huskies kommer i alle farger fra svart til hvitt og i mange mønstre. Øyne kan være blå, brun, en kombinasjon av begge eller en av hver. Dobbeljakken består av en myk underjakke og en jevn, rett overbelegg. Pels mellom tærne hjelper huskies å gripe isen og holde seg varm. Hunnene veier mellom 35 og 50 pund og er 20 til 22 tommer høye på tålerne, mens hannene veier 45 til 60 pund og når 21 til 23 1/2 tommer høye, ifølge AKC. Furry haler kurver opp over ryggen når huskies er oppmerksom. Interessant nok, selv om huskier ser veldig ut som noen slags ulv, deler de mindre DNA med gammeldags ulv enn Shiba Inu og Chow Chow - de to hundene med nærmeste biologiske forhold til sine forfedre.

Instincts

Sibiriske huskier er oppdrettet med mange sterke instinkter. De er rovdyr, og selv om de er vennlige med mennesker og andre hunder, kan de rope på mindre dyr som ekorn, kaniner, katter, hamster eller fugler. De har et sterkt ønske om å løpe som kan føre til at de blir offer for biler. Huskies liker å dra sleder og vogner; de krever mye trening daglig, helst foreta disse aktivitetene. De liker å grave og er veldig gode på det. De holder seg veldig rent og mangler doggy lukten vanlig hos de fleste raser.

Anbefalt: