Logo no.sciencebiweekly.com

Inuit hunderaser

Inuit hunderaser
Inuit hunderaser

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Inuit hunderaser

Video: Inuit hunderaser
Video: Corgi 🐶 One Of The Most Popular Dog Breeds In The World #shorts #corgi #dog 2024, April
Anonim

Inuiten, en urbefolkning som befinner seg i de arktiske områdene i Canada, oppdrettet flere typer arbeidshunder. Inuit hunder spiller en stor rolle i Inuit-folks liv, hjelper med å bære varer om sommeren og trekker sledder om vinteren. Årlig hjelper de jaktspill og forsvarer seg mot bjørner. Vanlige typer Inuit hunder er den kanadiske Inuit hunden (det offisielle dyret av Nunavut), Alaskan malamute, den sibiriske husky og den grønlandske hunden. Selv om det er lik, har hver rase unike egenskaper.

Image
Image

Kanadisk Inuit Dog

Den kanadiske Inuit hunden, også kjent som den kanadiske eskimohunden eller Qimmiq i Inuktiat, er en av verdens første raser, kjent for å ha bodd i Arktis i minst 4000 år. Innebygd med tykke nakke og brede kister har canadiske Inuit hunder tette strøk, oppreist ører, krøllete haler og kommer i en rekke pelsfarger og markeringer. Rasen er intelligent, modig og voldsom lojal, men trenger mye trening. De holdes best i kaldt klima. Rasen er dessverre ganske sjelden.

Alaskan Malamute

Opprinnelig oppdrettet av Mahlemut Inuit stammen i Nordvest-Alaska, er malamutter ganske lik den kanadiske Inuit hunden i utseende og personlighet. Selv om malamuter fortsatt ser litt som sledehunder, gjør de tyngre byggene dem bedre egnet til å bære tunge gjenstander; Men som kjæledyr trenger de fortsatt mye trening. Malamuter kan være envis, siden de er genetisk predisponerte for å overleve ekstremt harde klima. Det er imidlertid mulig å trene dem så lenge trening ikke er altfor repeterende - malamutter er veldig intelligente hunder.

sibirsk husky

Den sibirske husky dukket opp som en rase i Sibir, men ble importert til Alaska som sledehunder under Nome Gold Rush i begynnelsen av det 20. århundre. Med et ulvelig utseende som ligner på deres malamute og kanadiske Inuit hundebroder, har sibirske huskier slående øyefarger (blå, brun og noen ganger begge), som American Kennel Club aksepterer i rasen. AKC aksepterer ikke blå øyne i Alaskas malamuter, for eksempel, siden det viser seg kryssbredde med huskier. Også veldig intelligente, sibirske huskier bor lett. De er fluktartister og raske løpere; de kan være miles unna før eierne innser.

Grønlandshund

Den grønlandske hunden eller Grønland husky er en annen gammel hund, som trodde å ha kommet til Grønland av de første Inuit-bosetterne. Den grønlandske hunden ligner på andre Inuit hunder, men er litt større; også, krøllene deres kan hale, men kan også henges ned som en ulv. Et kjennetegn ved grønne hunder er et trekantet område på skuldrene kalt "úlo" (etter en felles grønnkvinns kniv). Roald Amundsen brukte grønlandske hunder på den første vellykkede turen til Sydpolen.

Av Cece Evans

Anbefalt: