Logo no.sciencebiweekly.com

Hva er en hunds underjakke?

Hva er en hunds underjakke?
Hva er en hunds underjakke?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hva er en hunds underjakke?

Video: Hva er en hunds underjakke?
Video: #1 Absolute Best Way To Reverse & Slow Dementia 2024, April
Anonim

En hunds underjakke er det det høres ut som en annen kappe under den ytre. Den ekstra kappen er lik hyppigere grooming, så hunder med underjakker kan ikke være egnet for alle hjem. Bestem frakk og pleiebehov før du forplikter deg til et kjæledyr, for din skyld og hans.

Image
Image

The Undercoat

Raser med et underlag har en lang og grov ytre eller beskyttelsesjakke som gjemmer underlaget. Underlaget er preget av mykt, mykt hår. Underjakker er lettere i farger enn vekteret; mange er lys grå i fargetone. Mens hunder kaster den ytre kappen året rundt, kaster de underlaget sesongmessig på vår og høst. Hvis du plutselig finner tonnevis av hår rundt huset, kan det hende at det er underlagsskyting.

Betydning

Undercoats er signifikante av to hovedårsaker: De krever regelmessig vedlikehold året rundt, og når de "blåser ut" sesongmessig, forlater de mye løs pels over hele hjemmet. Hvis du ikke har tid til å pusse kjæledyret ditt en eller flere ganger i uken, vil du være bedre med en hund uten underlag. Hvis du er usikker på hvor mye grooming en rase du nyter trenger, diskuter forsiktighet med en oppdretter før du forplikter deg til et kjæledyr.

raser

Ikke alle raser har en underjakke; mange har bare ett lag hår som er det samme innvendig og utvendig. Raser med underjakke inkluderer den tyske hyrden, Pomeranian, Chow, Husky, Malamute og Samoyed. Raser som er opprinnelig til områder som har en kjølig vinter, har en tendens til å ha underjakker. Pudler, greyhounds og visse terrier rangerer blant raser som ikke har underjakke.

Tips

Pensel underlaget året rundt for å unngå matting og i løpet av sesongen for å fjerne løs pels. Hvis du oppdager underlagsmatter, fukt pelsen med en detangler og bruk en mattehake eller glidelås for å forsiktig skille pelsen. Hvis din pooch er kraftig mattet, planlegg en tur til groomer. Ikke prøv å kutte eller barbere håret selv.

Av Elton Dunn

"The Howell Book of Dogs: The Definitive Reference til 300 raser og varianter"; Liz Palika; 2007 Minnesota Wisconsin Collie Rescue: Grooming Tips "Knack Hundepleie og trening: En fullstendig illustrert veiledning for å vedta, bryte hus og heve en sunn hund"; Carina Beth MacDonald; 2009

Anbefalt: