Logo no.sciencebiweekly.com

Entlebucher Mountain Dog Breed Fakta og informasjon

Innholdsfortegnelse:

Entlebucher Mountain Dog Breed Fakta og informasjon
Entlebucher Mountain Dog Breed Fakta og informasjon

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Entlebucher Mountain Dog Breed Fakta og informasjon

Video: Entlebucher Mountain Dog Breed Fakta og informasjon
Video: DIY Dog Sweater (from OLD PAJAMA PANTS) No-Sew Tutorial 2024, April
Anonim
kreditt: IvonneW / iStock / GettyImages
kreditt: IvonneW / iStock / GettyImages

Møt Rocky of dogs. Den flerfarget Entlebucher fjellhunden er liten og scrappy med voldsom bestemmelse. Entlebucher er opprinnelig oppdrettet til storfe, har et høyt energinivå og krever mye trening. Gjør deg klar til å kjøre trappene Rocky-stil, og led din Entlebucher til topp fysisk storhet!

Det grunnleggende

Også kjent som Entlebucher Sennenhund eller Entlebucher storfehunden, er The Entlebucher fjellhund en liten kroppshunder fra herding gruppen. Hannene varierer fra 17 til 21 inches, mens kvinner er litt mindre og måler rundt 16-20 inches. Både menn og kvinner veier mellom 55-65 pounds. Ifølge American Kennel Club er deres forventede levetid 11-13 år. Innenfor de årene har kvinner en gjennomsnittlig kullstørrelse på 7-8 valper.

Historien

Entlebucher er den minste og raskeste av fire sveitsiske fjellhundene, inkludert Appenzeller, Bernese fjellhund og Great Swiss-fjellhunden. Disse hundene var delvis avlet og er kjent for sine trekkende tricolor-strøk.

Den store sveitsiske fjellhunden var et kryss av de romerske mastiffene og lokale sveitsiske arbeidshunder. De andre tre rase, inkludert Entlebucher, utviklet seg fra den store sveitsiske fjellhunden og ble vant til storfe.

kreditt: noukaentle
kreditt: noukaentle

Personligheten

Entlebucher fjellhunder er kjent for sin smidighet, balanse, besluttsomhet og ekstremt høyt energinivå. De krever mer trening enn de fleste hunder og utfører best når de har jobb å gjøre. Denne spesielle rasen er ikke for den tilfeldige hundeieren.

kreditt: petososiale
kreditt: petososiale

På grunn av denne hundens utrolige styrke bør familier med barn tenke lenge og hardt før de innlemmer en Entlebucher i brettet. Disse hundene, med herding bakgrunn, kan bli ganske beskyttende og possessive av små barn, men kan bli fysisk overbærende. Entlebuchers kan prøve å til og med leke lekene til barna! Generelt er de vennlige og kjærlige med barn, så vel som andre familie kjæledyr, men tilsyn er foreslått.

Den beskyttende og aggressive naturen til Entlebuchers gjør denne rasen til en effektiv vakthund. De bjeffer når de blir advart av ukjente lyder eller hendelser. De handler fryktløst og er ikke redd for å beskytte sin familie.

kreditt: me_and_pituca_the_entlebucher
kreditt: me_and_pituca_the_entlebucher

Utseendet

Disse tricolored skjønnhetene er små og muskuløse med lang rygg og korte, robuste ben. De har mørkebrune øyne som ligger i de vennligste ansiktene. Deres fargerike strøk er svarte, hvite og solbrune eller svarte, hvite og gule. Disse strøkene opplever moderat shedding som har en tendens til å være litt tyngre på våren. Entlebuchers krever lite grooming og er svært lavt vedlikehold.

Image
Image

kreditt: iamalenanovikova

Entlebucher Mountain Dog Essential Fakta:

  • Personlighet: Atletisk, beskyttende, uavhengig, lojal
  • Energinivå: Veldig aktiv
  • Bjeffnivå: Sporadiske
  • Felling: Moderat
  • grooming: Lite vedlikehold
  • Bra med barn: Ja, med tilsyn
  • trainability: Moderat, lydighetstrening anbefales
  • Høyde: 17-21 tommer (mann), 16-20 tommer (kvinne)
  • Vekt: 55-65 pounds
  • Forventet levealder: 11-13 år

Interessert i andre raser? Sjekk ut denne artikkelen om tyske Rottweilers og denne listen over forskjellige klotterhunder.

Anbefalt: