Logo no.sciencebiweekly.com

Chihuahua Heeler Mix Informasjon

Innholdsfortegnelse:

Chihuahua Heeler Mix Informasjon
Chihuahua Heeler Mix Informasjon

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Chihuahua Heeler Mix Informasjon

Video: Chihuahua Heeler Mix Informasjon
Video: Bullfrogs Eat Everything | National Geographic 2024, April
Anonim

Det er vanskelig å forestille seg en mindre sannsynlig crossbreed hjørne enn Chihuahua og heeler - den senere mer hensiktsmessig kjent som Australsk storfehund. Chihuahua er den minste av alle rasehundene, mens den australske storfehunden er en ekstremt høy energi, som arbeider med rase. For å omskrive Forrest Gump, med denne blandingen, "Du vet aldri hva du skal få."

Den blå heeler ble avlet for å jobbe storfe hele dagen. Det er ikke en jobb for en Chihuahua. kreditt: WOLFAVNI / iStock / Getty Images
Den blå heeler ble avlet for å jobbe storfe hele dagen. Det er ikke en jobb for en Chihuahua. kreditt: WOLFAVNI / iStock / Getty Images

Størrelse og vekt

Chihuahua rasen standarden angir ikke en høyde, men vektgrensen er bare 6 pund. Chis står vanligvis ca 5 tommer høyt på skulderen ved modenhet. Mannblå hæler står mellom 18 til 20 inches høye på skulderen når de vokser, med kvinner litt mindre på 17 til 19 inches. Australske storfehunder veier mellom 44 og 62 pounds.

Det gjør i det minste en australsk storfehund tre ganger størrelsen på Chihuahua, og mer enn åtte ganger maksimal Chi-vekt. Forvent en Chi-Heeler-blanding for å vinne opp mindre enn den gjennomsnittlige australske storfehunden, men langt større enn Chihuahua-forelderen.

Fysisk utseende

En Chihuahuas kappe er enten korthåret eller langhåret, mens en heeler er pels sport en dobbel kappe med et tett underlag. En australsk storfehund er enten rød eller blå - den røde heeler og den blå heeler. En Chihuahua kan vises i hvilken som helst farge, med store mengder hvit tillatt. Dermed kan Chi-heeler mixens frakk vises i forskjellige lengder og nyanser.

Chi har en "epleskalle" med oppreiste ører. Heelerens hode er bred og sterk, med prikkede ører. The Chi bærer sin litt lange hale opp, eller looped over ryggen uten å røre den. Heelerens hale er satt relativt lav, hviler i ro "i en liten kurve", ifølge rasenstandarden.

Chihuahua Heeler Temperament

En Chi oppfører seg ofte som en stor hund i en liten hunds kropp, som virker mye tøffere enn han har noe å gjøre. Å sette det Chi-temperamentet i selve kroppen av en større hund kan forårsake problemer, spesielt siden heeler kan være en ganske tøff kunde. Heelers anbefales ikke for uerfarne hundeeiere, da de er ganske utfordrende hjørnetenner. Chihuahuas er våken, selvsikker og uavhengig. Bland de to sammen, og du kan ende opp med en formidabel pooch.

En Chihuahuas treningsbehov er minimal. En heeler treningsbehov er maksimal. Med flaks faller blandingen inn i et lykkelig medium, slik at moderat daglig trening er tilstrekkelig. Disse to forskjellige rase har en ting til felles. Begge gjør gode vekter.

Helseproblemer

Heelers er i utgangspunktet sunne hunder, med relativt få genetiske problemer. Døvhet skjer i rasen, som gjør progressiv retinalatrofi, noe som til slutt gjør en hund blind. Noen hælere er født med hip dysplasi, en deformitet som kan kreve kirurgisk korreksjon.

Mange Chi-helseproblemer skyldes deres dimensjonale størrelse, slik at de kanskje ikke påvirker et større kryssbredde. Chihuahuas lider ofte av patellar luxation, en tilstand som er vanlig i små raser. Men når de krysses med en hund som er så stor som heeler, kan de "glidete knekkene" ikke forekomme. Trakealkollaps, et leketøyhunderproblem, er mindre sannsynlig å påvirke en mellomstørr blandet ras.

Chiens levetid kan nå inn i hans sena tenåringer, mens en heeler vanligvis lever mellom 12 og 14 år.

Anbefalt: