Logo no.sciencebiweekly.com

En katt fylt opp med nysing, sniffing og kongestion

Innholdsfortegnelse:

En katt fylt opp med nysing, sniffing og kongestion
En katt fylt opp med nysing, sniffing og kongestion

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: En katt fylt opp med nysing, sniffing og kongestion

Video: En katt fylt opp med nysing, sniffing og kongestion
Video: 11 ОСОБЕННОСТЕЙ ТУРЕЦКИХ МУЖЧИН // Секреты счастливых отношений с мужем - турком / Турецкие мужчины 2024, April
Anonim

Nysing, sniffing og overbelastning i en katt er alle symptomer på en øvre luftveisinfeksjon (URI). En feline URI ligner på menneskelig forkjølelse når det gjelder symptomer og behandling. Infeksjonen rydder vanligvis opp selv, men katter med disse symptomene drar nytte av å se en veterinær for diagnose. Noen ganger er symptomene alvorlige nok til å kreve sykehusinnleggelse.

Image
Image

typer

Ifølge ASPCA er mellom 80 og 90 prosent av URI i katter forårsaket av feline calicivirus og feline herpesvirus. De resterende infeksjonene er forårsaket av bakterielle infeksjoner som Chlamydia og bordatella. Når en katt har gjenopprettet fra en URI, blir den en bærer, og kan fortsatt infisere andre katter eller til og med ha tilbakefall.

Identifikasjon

I tillegg til nysing, sniffing og overbelastning, inkluderer symptomer på feline URI hoste, rennende nese, nedsatt appetitt, feber, kramper, depresjon, magesår og rask pusting. Hvis en katt har problemer med å puste eller ikke drikker nok væske, kan det hende at sykehusinnleggelse er nødvendig.

betraktninger

Ifølge Feline Advisory Bureau, er sykdommen spredt ved kontakt med en infisert katt, eller kontakt med gjenstander som klær eller matskåler som bærer viruset. Katter som bor i kommunale miljøer som lyster, katter, kattkolonier eller til og med flere katthjem, har høyere risiko for å inngå en URI.

Forebygging / løsning

Karantene smittede katter reduserer risikoen for at sykdommen sprer seg til friske katter. Feline Advisory Bureau anbefaler desinfisering av den syke kattens boareal og håndtering av sunne katter før behandling av den syke katten. ASPCA anbefaler å holde friske katter innendørs og vaksinere mot virusene som forårsaker øvre luftveissykdom.

Advarsel

Ifølge Humane Society, kan alvorlige feline URIer føre til dødelig lungebetennelse hvis de blir ubehandlet. Katter med immunosuppressive sykdommer som felint immunsviktvirus (FIV) har høyere risiko for å utvikle alvorlige URI-symptomer. ASCPA advarer om at i noen tilfeller kan en ubehandlet URI føre til blindhet.

Anbefalt: