Logo no.sciencebiweekly.com

Hvordan helbrede en skadet fisk

Innholdsfortegnelse:

Hvordan helbrede en skadet fisk
Hvordan helbrede en skadet fisk

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvordan helbrede en skadet fisk

Video: Hvordan helbrede en skadet fisk
Video: Малинуа подойдет не каждому Бельгийская овчарка особенности породы Мысли в слух 2024, April
Anonim

Skader på akvariet fisk kan oppstå på flere måter. De kan kjempe med andre fisk i tanken, tomgang mot akvariet er varmeapparatet, lider av bakterielle eller soppinfeksjoner, eller til og med rive deres vekter eller finner på tankens innredning eller planter. Å helbrede en skadet fisk krever bruk av en karantankank for å holde dyret isolert fra sine tankekammerater og et regiment av medisiner, som Melafix. Karantanken skal være betydelig mindre enn hovedtanken (ikke mer enn 20 liter for små til mellomstore fisk) uten innredning og de samme vannparametrene.

Trinn 1

Fyll karantene tanken med vann og tilsett riktig dosering av dechlorinator, som fjerner skadelige kjemikalier som klor. Den riktige doseringen kommer på emballasjen.

Steg 2

Installer akvarietvarmeren og akvariefilteret. Varmeapparatet festes vanligvis til tankens innervegg med sugekopp, mens filteret henger på baksiden. Rådfør deg med hver produkts bruksanvisning for spesifikke instruksjoner. Slå på filteret og la det sykle i 24 timer, og sett opp varmeren temperaturen til samme temperatur som hovedtanken.

Trinn 3

Overfør den skadede fisken i karantantanken med et nylonnett. Hold eksponeringen for luft på et minimum. Tilfør den skadede fisken normalt under sin tid i karantantanken.

Trinn 4

Legg til riktig dosering av medisinering til karantanken. Den riktige doseringen vil være på emballasjen og medisiner varierer i henhold til type skade. Melafix behandler slitasje og andre plager, mens andre medisiner behandler soppinfeksjoner. Rådfør deg med en akvariesykdom guide for å identifisere spesifikke problemer.

Trinn 5

Bland en kopp saltvann og legg det til tanken. Legg aldri salt direkte på tanken, da dette vil brenne fiskens gjær. Akvariet salt vil bidra til å lindre eventuelle bakterielle infeksjoner. Ferskvannsbakterier kan ikke tolerere saltvann.

Trinn 6

Øk temperaturen med 1 grad Fahrenheit per dag i en uke for å behandle mange bakterielle infeksjoner. Akvariebakterier kan være svært temperaturfølsomme og omkomme i varmere vann.

Trinn 7

Hold fisken karantene i minst 10 dager etter at den er helt helbredet før du overfører den tilbake til hovedtanken. Hvis problemet oppstår, må du kanskje fjerne en altfor aggressiv tankekammerat eller behandle hovedtanken med medisinering.

Anbefalt: