Logo no.sciencebiweekly.com

Hvor mye vann trenger kreps i et akvarium?

Innholdsfortegnelse:

Hvor mye vann trenger kreps i et akvarium?
Hvor mye vann trenger kreps i et akvarium?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvor mye vann trenger kreps i et akvarium?

Video: Hvor mye vann trenger kreps i et akvarium?
Video: How To Choose FISH For Your PLANTED TANK 2024, April
Anonim

Kreps er attraktive, vakre ferskvann hummer-lignende skapninger. De lager store akvarium kjæledyr, da de er lettere å mate og ta vare på i forhold til fisk. Men når du holder kreps som et kjæledyr, trenger du informasjon om hvor mye vann dette skapningen trenger. Mange mennesker ender med å miste sine kjæledyrs kreps fordi de ikke har riktig kunnskap om krepsens vannbehov.

Image
Image

Akvarium med luftbeholder

Kreps har gjær og puster oksygen fra vannet. Hvis akvariet ditt er utstyrt med en aerator, kan du fylle opp akvariet helt. Lufthavnen vil holde oksygenivået i vannet. Men vær nøye med vannet og forandre det når vannet lukter litt av. Hvis du overfeber krepsen, vil vannet bli stinkende fort, da uøtet mat vil rotne. Det er best å bytte rundt 25 til 50 prosent vann en gang i uken.

Akvarium uten luftbeholder

Uten aerator vil en kreps dø fordi den ikke vil kunne tilfredsstille oksygenbehovet. Hvis du ikke bruker aerator, må du ikke fylle akvariet helt med vann. Fyll bare noen tommer vann i akvariet og en stein, slik at kreps kan komme ut av vannet hvis nødvendig. Dette forhindrer kreps fra å drukne i uoksygenert vann. Bytt også alt vannet en gang i uken for å hindre at det går dårlig eller stinkende og uttømming av oksygen.

Vanntilsetninger

Bruk en dechlorinator til å fjerne klor fra vannet. Det er en god ide å legge til noe flytende kalsium til vannet for å lette utviklingen av krepsens eksoskelet når det blir smeltet.

Husk en kreps

Den ideelle akvariumstørrelsen for en kreps er en 10 til 15 gallon tank. Det er forsiktig å huse en enkelt kreps i en tank, da de er territoriale og kan kjempe med hverandre. Kreps krever mange steder å gjemme, som de elsker å grille og grave. Har huler, hule logger og lerblomsterkrukere i akvariet der kreps kan skjule seg. Hold lokket trygt lukket, da disse skapningene er kjent for å klatre ut av deres kabinett. Hvis du vil, kan du vokse akvatiske planter i akvariet, men krepsen vil spise dem. For dekorasjon, bruk plastplanter, ellers er vanlige akvatiske planter bra.

Anbefalt: