Logo no.sciencebiweekly.com

Canine Emphysema

Canine Emphysema
Canine Emphysema

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Canine Emphysema

Video: Canine Emphysema
Video: Bilcamping i iskaldt med hund - Taktelt 2024, April
Anonim

Emphysema er på ingen måte eksklusiv for mennesker, da hundene er av og til utsatt for tilstanden. Emphysema innebærer den uvanlige oppbyggingen av luft i en hunds kroppsbygning, enten midt i vev eller i et organ. Problemer med åndedrettsfunksjon er vanlige i pooches med emfysem.

Image
Image

Bakgrunnsinformasjon

Hunder med emfysem opplever vanligvis store mengder luft i luftveiene. Når de tar i luft, reiser de til lungene som vanlig, men etter det, et sted underveis, blir det fanget på alle de feil stedene. Hunder med denne tilstanden har problemer med å skille ut luften fra lungene, noe som fører til problematiske åndedrettsproblemer.

Typer av Emphysemas

Canine lungemfysemem finnes i to fremtredende varianter: interstitial emfysem og alveolar emfysem. Den førstnevnte beskriver luften innvendig i lungens støttende vev, mens sistnevnte refererer til økningen i alveolens størrelse eller mindre luftsekker. West Highland hvite terrier er spesielt utsatt for emfysem. Medfødt lymfemfysem er en tilstand som er et resultat av bronkiolær brusk, som ikke kommer til full utvikling under vekst. Pekingese hunder har en predisposisjon til dette problemet, selv om hunder av alle raser kan oppleve emfysem. Sykdommen har også ingen alderspreferanser. Enten en hund er ungdommelig, eldre eller et sted i mellom, er emfysem en mulighet.

Fører til

En rekke faktorer kan utløse emfysem hos hunder, inkludert skader enten internt eller eksternt. Hvis et sår eksisterer, kan det lufte luft over til vevet. Bortsett fra skader, kan andre ting som fører til emfysem være kronisk bronkitt, bronkiektase og kronisk obstruktiv lungesykdom. I dyreverdenen er emfysem ofte et resultat av tidligere lungesykdommer.

Typiske symptomer

Vanskelighetsproblemer er en stor indikasjon på et mulig helseproblem hos hunder - potensielt emfysem. Det er imidlertid ikke uvanlig at berørte pooches viser absolutt null tegn på helseavvik. Noen typiske tegn på luftveiene er hoste, tap av vekt, redusert appetitt, svakhet, rask pust og hjertefrekvens og utmattelse. Hvis du er bekymret for at din dyrebare pooch kan vise enda en av disse symptomene, få han til veterinæren for akutt oppmerksomhet. Husk at emfysem symptomer ofte oppstår raskt og tilsynelatende ut av ingensteds.

Av Naomi Millburn

Anbefalt: