Logo no.sciencebiweekly.com

New Jersey ønsker å gjøre utklage ulovlig

Innholdsfortegnelse:

New Jersey ønsker å gjøre utklage ulovlig
New Jersey ønsker å gjøre utklage ulovlig

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: New Jersey ønsker å gjøre utklage ulovlig

Video: New Jersey ønsker å gjøre utklage ulovlig
Video: Why Dog Breeds Look So Different But Cats Don’t 2024, April
Anonim

Bilder av: vizland / BigStock

Den fryktelige praksis har blitt ansett som en handling av dyremiljø av utallige dyrevelferdsorganisasjoner, og New Jersey tar i betraktning.

I motsetning til popular tro er declawing ikke en enkel prosedyre som fjerner kattens negler: den er langt, langt mer ondskapsfull enn den daglige manikyren din. For å gjøre det lettere å forstå, er et menneskelig ekvivalent med å deklavere en katt det samme som kutting av hver av fingrene ved den siste knokken. Det er fordi onychectomy (medisinsk begrep for declawing-prosedyren) er prosessen med å amputere det siste benet i hver tå på en kattpote, ved hjelp av en skalpell, laser eller spesialisert guillotin. En annen metode som kalles flexor tendonectomy innebærer å kutte sener i pottens tisse for å hindre at de strekker seg fra klørne.

Som om de forferdelige detaljene i loven ikke var nok til å få lovgivere til å overbevise forbannelsen, er den ødeleggende sannheten at deklawing er helt unødvendig i de fleste tilfeller det er gjort. Dyrinnehavere er heller ikke informert nok om virkeligheten av en slik prosedyre, eller verdsetter deres kjæledyrs velvære; i begge tilfeller ender kattunge ubehagelig lidelse. Og ikke bare det-declawing kan forårsake en myriade av helseproblemer, fra vevnekrose og varig nerveskade for hån og kronisk ryggsmerter.

Alle disse fakta flyttet New Jersey-tjenestemenn til å foreslå en regning som ville gjøre at de skulle få lov til å uttale seg ulovlig. Selvfølgelig, i tilfeller der det er en medisinsk indikasjon på at onykektomi er nødvendig, kan dyrene gjøre unntak. Det er amputasjonen utenom bekvemmelighet som plager alle. Tross alt, med tålmodighet, arbeid og en stor kattekrabbepost, er alt mulig.

Noen argumenterer for at forbud mot deklaving, som tilsynelatende er en populær prosedyre (mellom 19 og 46 prosent av alle amerikanske katter er uten klørne), vil bety færre adoptjoner. Men hvis en potensiell adopter verdier sine møbler eller tregulv mer enn lykken til katten de vil adoptere, burde de kanskje ikke komme til å vedta dem i utgangspunktet.

Anbefalt: