Logo no.sciencebiweekly.com

Aggressivitet Geneforskning hos hunder er all bark, ingen bitt

Innholdsfortegnelse:

Aggressivitet Geneforskning hos hunder er all bark, ingen bitt
Aggressivitet Geneforskning hos hunder er all bark, ingen bitt

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Aggressivitet Geneforskning hos hunder er all bark, ingen bitt

Video: Aggressivitet Geneforskning hos hunder er all bark, ingen bitt
Video: But first, a bit of personal advice…. 2024, April
Anonim

Bilder av: Ken / Flickr

Nylige nyheter om et aggressivitetsgen funnet hos hunder sitter ikke så bra med meg. La meg fortelle deg hvorfor det er alt bark og ingen bite.

Forskere ved Senter for Molekylær Human Genetikk i Forskningsinstituttet på Nationwide Children's Hospital tror de er på noe. De visste at det var menneskelige gener som var relatert til uttrykk for angst, og de bestemte seg for å teste for gener som uttrykker aggresjon.

Den eneste måten å gjøre dette på i begynnelsen er å teste det med hunder. Det er hunder som er aggressive mot andre hunder. Andre hunder er aggressive mot mennesker. Og andre hunder er aggressive mot sine eiere. Kanskje det var et gen som ville forklare hundens aggressivitet.

De fant faktisk 12 forskjellige aggressivitetsgener som kunne forårsake aggresjon i hundene. Interessant var aggressjoner rettet mot forskjellige mennesker eller andre dyr tilsynelatende håndtert av forskjellige gener. For eksempel, hvis Fido er aggressiv om ekorn, er det et annet gen enn genet for aggresjon mot Fido's eier.

Relatert: Irsk rådgiver slått på sosiale medier for "farlig raser" post

Genene kommuniserer på en eller annen måte med en nevralbane i hjernen mellom amygdala, stedet der følelser håndteres, og hypothalamus-hypofysen-binyrens akse. Ingen vet nøyaktig hvordan dette skjer på dette tidspunktet.

Hva mange genetikere virkelig tror

Den underliggende ideen til mange genetikere er at gener er satt i stein og vil produsere det de er kodet for. Hvis du har et gen som er for brystkreft, vil du ende opp med brystkreft senere. Det er ingen krangling med det - generene dine er kraftigere enn alt du gjør. Denne ideen kan være en stimulerende faktor når folk tar avgjørelser som å ha brystene fjernet før de får kreft i utgangspunktet.

Hva mangler fra Aggressivitetsgenen

Men det som ofte overses er at gener blir slått av og på forskjellige tider i livet, avhengig av hva du gjør. Du har kontrollen for å få gener slått på eller av. Cellen styres ikke av gener. Det er oppfatningen av miljøet ved cellens proteiner som styrer gener.

Relatert: New Study Fuels Anti Tail Docking og Ear Cropping Standards

Med andre ord, ikke fall for ideen om at hvis hunden din har et aggressivt gen mot eieren, kommer han til å løsne deg en gang i livet - med mindre du gir ham stoffet som redder deg fra potensiell skade. Hvem gir dette mening?

En hund med gener for aggresjon må undersøkes fra et helt annet perspektiv. Hva med å se på historien til hundens stamtavle og eksponering for kjemikalier? Kjemikalier slår på destruktive gener, som for sykdommer.

Var det underernæring som slår på gener for aggresjon? En magnesiummangel fører klart til aggresjon. Har de testet dette i hundens stamtavle eller til hundene som ble funnet å ha det aggressive genet? Nei, det gjorde de ikke … det er derfor undersøkelsens funn bør tas med et saltkorn.

Den Ultimate Expression of Aggressiveness Gene Research

Her er et annet problem med en studie som dette: det blir lagt til listen over årsaker til at visse hunderaser skal forbydes, og alle kjæledyr med aggressivitetsgenet må euthaniseres.

Noen år tilbake, det var snakk om folk som hadde et "krigergen", var mer sannsynlig å ende opp i fengsel på grunn av voldelige tendenser. Låser vi opp hver person med dette genet? Hvorfor er noen mennesker som har dette genet i stand til å leve vanlige, ikke-aggressive og lovlydige liv?

Før du hopper på båndvognen av enhver forskningsundersøkelse, er det viktig at vi graver dypere inn i emnene for oss selv. Gå, finn noen av de opprinnelige undersøkelsene, eller til og med nyheter om disse emnene. Du vil da kunne komme til dine egne konklusjoner.

Ja, jeg er anti-genetikk forskning. Jeg tror det bør alle forbydes inntil deres "vitenskap" kan bevises, og andre faktorer som miljøgifter og næringsstatus blir vurdert. Og til disse faktorene blir vurdert, vil jeg ikke stole på noe av genetikkforskningen jeg leser. Og jeg vil ikke applaudere dem for å finne 12 aggressivitetsgener.

[Kilde: Science Daily]

Anbefalt: