Logo no.sciencebiweekly.com

Alaska blir første stat for å passere tilbud for kjæledyr av skilsmisse

Innholdsfortegnelse:

Alaska blir første stat for å passere tilbud for kjæledyr av skilsmisse
Alaska blir første stat for å passere tilbud for kjæledyr av skilsmisse

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Alaska blir første stat for å passere tilbud for kjæledyr av skilsmisse

Video: Alaska blir første stat for å passere tilbud for kjæledyr av skilsmisse
Video: Она влюбилась в таксиста, а он оказался миллионером. Олеся Судзиловская 2024, April
Anonim

Bilder av: Jonas Boni / Flickr

En ny lov i Alaska som omhandler skilsmisse mandater at et kjæledyrs velvære vurderes når de bestemmer hvem som får varetekt. Dessuten får husdyr beskyttelse i voldssituasjoner.

I saksbehandlingssaker er dommere opptatt av å se på det beste barnets interesse når de tar beslutninger om plassering. Alaska har tatt et dristig skritt videre i å kreve dommere å også vurdere "hva som er best" for kjæledyr av skilsmisse saker - faktisk er det den første staten i USA å passere en slik lov.

For det meste, i skilsmisse tilfeller, blir kjæledyr vanligvis behandlet som personlig eiendom, med liten hensyn til kjæledyrets velvære. Alaskas nye lov, som trådte i kraft 17. januar, insisterer nå på at alle partene i en skilsmissehør behandler kjæledyr av forholdet som sentrale skapninger som har spesielle velferdsbehov.

Relatert: Pet Nup gir sikkerhet for kjæledyr i tider med skilsmisse

Selv i situasjoner hvor en person går inn i et forhold som allerede eier et kjæledyr, i skilsmissesituasjoner, vil retten ikke automatisk gi varetekt til den personen, men vil se på den generelle familiesituasjonen for å vurdere hvor kjæledyrets interesser ligger. Animal Law Professor ved Michigan State University David Favre sier denne loven er viktig i at for en første gang vil en domstol tildele "forvaring" av et kjæledyr basert på det som er best for kjæledyret, og ikke nødvendigvis for eieren.

Den nye loven kom med andre endringer for dyrevern i Alaska også. Nå, kjæledyr eiere vil være økonomisk ansvarlig for omsorgen for sine dyr som er fjernet fra deres varetekt på grunn av forsømmelse eller misbruk. I tillegg kan kjæledyr nå få beskyttelse av voldsrammer i hjemmet. Dette er enormt, så mange ofre for vold i hjemmet er i farlige situasjoner fordi det ikke er noen beskyttelse for kjæledyret hvis de skulle forlate. Nå vil også kjæledyr være beskyttet, og hvis det er vold i hjemmet som involverer et kjæledyr, vil forbryteren bli belastet med grusomhet til dyr automatisk.

Relatert: Frivillige i hjemmet kan finne shelter med trygt sted for kjæledyr

Ofte fordi vår engasjement for våre kjæledyr er så stor, vil vi ofre vårt eget velvære for deres. Det er derfor hvem som får hunden, er så vanskelig for domstolene i skilsmissehøringer, bare fordi paret ikke lenger kan elske hverandre, de elsker fortsatt kjærligheten deres kjæledyr. Nå anerkjenner domstolene i Alaska at kjærlighet og forhold og seende av kjæledyr som mer enn eiendeler fordeler dyret betydelig, noe som i sin tur fordeler begge eierne.

Mens Alaska er den første staten å gjøre dette, håper vi at flere kan følge med. Dyr er ikke eiendeler; de er kjærlige skapninger som fortjener å få sine forstyrrede liv til å være det beste de kan være, uansett om mor og pappa forblir sammen eller ikke.

Anbefalt: