Logo no.sciencebiweekly.com

Delaware-lovverket beskytter nå hunder mot rasdiskriminering

Innholdsfortegnelse:

Delaware-lovverket beskytter nå hunder mot rasdiskriminering
Delaware-lovverket beskytter nå hunder mot rasdiskriminering

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Delaware-lovverket beskytter nå hunder mot rasdiskriminering

Video: Delaware-lovverket beskytter nå hunder mot rasdiskriminering
Video: Build a house for the Rat. take care of the garden. building life. mountain life (EP.38) 2024, April
Anonim

Bilder av: Gail Salter / Bigstock

Sunn fornuft kan være rådende når det gjelder å avle restriksjoner hos hunder. Delaware knytter seg til flere amerikanske stater som har vedtatt "Breed Bias" lover som hindrer diskriminering av hunder.

Delaware guvernør John Carney nylig utført en regning som beskytter rettighetene til kjæledyr eiere som ønsker å trygt holde hundene av raser som ofte anses "farlige" eller forbudt i mange samfunn og til og med stater. Loven, som ble introdusert av den demokratiske representanten Charles Potter, mandater at statlige forskrifter ment å beskytte publikum mot "farlige" hunder, kan ikke definere strafferettslig ansvar for hundeeiere basert bare på deres kjæledyrs spesifikke rase.

Relatert: Montreal Pit Bull Ban suspendert mens SPCA Utfordringer Bylaw

Delaware slutter seg til 21 andre stater som også har hatt dyrelskere og talsmenn som er champion for og passerer lignende lovverk som bidrar til å beskytte både hunder og mennesker. Ved overføringen av denne loven, kan ikke dyrkontrollenheter eller huslyer diskriminere noen spesiell rase når det gjelder å hjelpe til med å legge til rette for omsorg eller adopsjon til et evig hjem.

Og mens det virker litt trist at stater må kreve sunn fornuft, ser det ut til å være den voksende trenden. Regninger som disse mandatene at hunder er funnet farlige på grunn av deres handlinger eller mønstre av atferd, og ikke bare deres rase. Spesielt når det gjelder det ofte umulig å vite den sanne genetiske rasen av en hund, vil ikke hundene bli vendt bort fra hjelp (eller euthanized) bare fordi de ser ut som en rase som har vært farlig.

Også viktige for de familier som elsker raser som ofte anses å være farlige som Pitbull, Rottweiler eller Doberman Pinscher, kan Delaware-fellesskap ikke opprette rase-spesifikke ordinanser eller forskrifter for sine borgere og deres kjæledyr.

Relatert: Nye standarder satt for hundeoppdrettere med Canine Care Certified Program

Delaware Humane Association hevder at loven er en stor seier for hundene i Delaware, og håper at andre stater følger for å hindre at eierskapet av hunder blir begrenset, fordi de har blitt urettferdig og systematisk utpekt som en av en aggressiv rase. '

ASPCA påminner gjentatte ganger mennesker og lovgivere om at det ikke finnes bevis for at rasebestemmelser eller diskriminerende praksis øker sikkerheten i samfunnet, og de fortaler for strengere håndheving av lisenslover for hunder, samt at kjæledyrseiere må møte høyere krav til ansvar for sikkerhet.

Anbefalt: