Logo no.sciencebiweekly.com

Eksperter Del Lyme Forecast Maps for å forhindre sykdom

Innholdsfortegnelse:

Eksperter Del Lyme Forecast Maps for å forhindre sykdom
Eksperter Del Lyme Forecast Maps for å forhindre sykdom

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Eksperter Del Lyme Forecast Maps for å forhindre sykdom

Video: Eksperter Del Lyme Forecast Maps for å forhindre sykdom
Video: $295,000/wk to CHARTER or $24,950,000 to BUY 🤯🤩 191' / 58M TRINITY "Unbridled" SuperYacht Tour 2024, April
Anonim

Bilder av: Javier Brosch / Bigstock

Den varme vinteren som det meste av Nord-Amerika nøt har ført til store parasitære infeksjonsprognoser for kjæledyr. Forskere har gitt ut et nytt prognosekart som forutser risiko for Lyme sykdom hos hunder.

Mindre vintre er en god ting hvis du sitter fast i tøylene med tung snø og kulde, men de fører til høye parasittinfeksjoner på vår og sommer, og nå hjelper forskere dyrene med et prognosekart som viser hvilke deler av landet er mest utsatt for Lyme-infeksjoner i hjørnetenner.

Related: Mild Winters to Blame for Active Parasitic Infection Forecast

Kartet ble opprettet av University of Georgia parasitolog Michael Yabsley og Clemson University assisterende professor i matematiske vitenskap Christopher McMahan, og viser spådd Lyme sykdom prevalens etter fylke i de 48 sammenhengende USA. Kartet bruker månedlige data levert av informasjon rapportert av veterinærer landsdekkende og spår prosentandelen av amerikanske hunder som sannsynligvis vil teste positivt for Lyme sykdom.

Den bakterien som forårsaker Lyme, Borrelia burgdorferi, ble en gang antatt å finne i flått i den nordlige delen av USA, men nå er tilfeller rapportert i sørlige stater, spesielt med varmere klima. Veterinærer trodde generelt at Lyme var mer regionalt inneholdt i de nordøstlige og mid-sentrale delstater, men de nylig utgitte kartaktiedataene plotter fra nasjonalt nivå og viser at Lyme også når Indiana, Ohio, Illinois, Michigan og Kentucky.

Image
Image

Forskerne håper at deres kart vil gi veterinærene mulighet til å snakke med hundenes eierklienter om muligheten for Lyme-sykdommen, for å forhåpentligvis forhindre flere tilfeller hos hunder og til og med gi mennesker hodene. Forskerne mener at de har bevis som støtter det sterke forholdet mellom hund og menneskelig Lyme-sykdom og tror at de nasjonale dataene vil tillate at mennesker får informasjonen de ikke har hatt tidligere. De håper å frigjøre tilleggsdata senere i år som diskuterer forholdet mellom menneske / hjørnetilkoblingen.

Relatert: Forståelse av Lyme Disease Symptomer hos hunder

Symptomer på Lyme sykdom er som influensavirus og ofte feildiagnostisert som sådan, selv hos hunder. Venstre udiagnostisert eller ubehandlet, Lyme sykdom har langsiktige skadelige effekter på hjertet, nervesystemet og musklene.

Anbefalt: