Logo no.sciencebiweekly.com

Fluensesongen er ikke over ennå - Chicago Pooches fanget opp i "Dog Flu" Epidemic

Innholdsfortegnelse:

Fluensesongen er ikke over ennå - Chicago Pooches fanget opp i "Dog Flu" Epidemic
Fluensesongen er ikke over ennå - Chicago Pooches fanget opp i "Dog Flu" Epidemic

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Fluensesongen er ikke over ennå - Chicago Pooches fanget opp i "Dog Flu" Epidemic

Video: Fluensesongen er ikke over ennå - Chicago Pooches fanget opp i
Video: CAMPING in RAIN - HUGE Air Tent - Dog 2024, April
Anonim

Bilder av: Ivonnewierink / Bigstock.com

Det er en slik ting som hundinfluensa, og det har Chicago kjæledyr foreldre bekymret for helsen til deres furkids. Er din hund i fare?

Nysing, rennende nese, hoste og feber? Vel det er influensasesong, men jeg snakker ikke om deg, jeg snakker om din beste kamerat.

Ja, den ekle influensa-buggen har hoppet på sider og påvirker nå hundene i Chicago med hevn. I et situasjonsområde beskriver veterinærene at de ikke er "epidemiske", mer enn 1000 tilfeller har blitt diagnostisert i løpet av den siste måneden med tall som vokser og fem gir etter sykdommen. Chicago Park District har selv tatt det uovertrufne trinnet med å legge ut advarselsskilt på hundeparker for å gi eierne beskjed om å holde seg tett på sine pooches, unngå kontakt med andre hunder og gå inn i parken på egen risiko.

Relatert: Kennel Hoste Symptomer og behandlinger

Hunderinfluensa (hundinfluensa) ligner på den menneskelige formen ved at sykdommen kan spres gjennom hoste, nysing og nese-til-nesekontakt med infiserte overflater (eller infiserte neser!) Og i sjeldne tilfeller er det svært smittsomt når det gjøres streik.

Oppdaget for 11 år siden, slipper viruset til slutt fra det berørte området, men for tiden er det ingen innebygd immunitet for hunder, og selv om 20-25 prosent ikke viser symptomer, er det ingen måte å vite om hunden din bærer og spre viruset.

Relatert: Hva Pet foreldre trenger å vite om omvendt nysing i hunder

Så ta den siden fra kontoret din håndbok som sier når du er syk med influensa, bli hjemme! Eksperter er enige om at den beste måten å kontrollere epidemien er, er å begrense kontakten med andre hunder. Den nesen-til-nese sosialisering er hvordan viruset sprer seg og det skjer i hundeparker, hund trening klasser, boarding eller grooming fasiliteter og barnehage. Dette gjelder også for hundevandere som tar flere dyr ut på en gang.

En todelers canine influensa skudd eksisterer og er fordelt på tre uker fra hverandre. Men lik den menneskelige influensa skudd, det er ingen måte å garantere at det vil avværge en spesielt ekkel influensa bug. Det kan imidlertid begrense lengden og alvorlighetsgraden, så det anbefales for alle høyrisikohunder.

På slutten av dagen, hvis din lille fyr viser noen av influensa symptomene, hold ham borte fra andre kjæledyr og få ham til veterinæren så snart som mulig. Og husk, alle sosiale hunder bør ha sin Bordetella (kennelhoste) vaksine.

Anbefalt: