Logo no.sciencebiweekly.com

Genetisk test for herding av raser kan forhindre atmektintoksisitet fra hjerteormsmedisin

Innholdsfortegnelse:

Genetisk test for herding av raser kan forhindre atmektintoksisitet fra hjerteormsmedisin
Genetisk test for herding av raser kan forhindre atmektintoksisitet fra hjerteormsmedisin

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Genetisk test for herding av raser kan forhindre atmektintoksisitet fra hjerteormsmedisin

Video: Genetisk test for herding av raser kan forhindre atmektintoksisitet fra hjerteormsmedisin
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, April
Anonim

Bilder av: arenaphotos / Bigstock

Heartworm medisinering kan forhindre en unødvendig død - men i noen herding raser, kan kurpen drepe. Det er en enkel genetisk test som kan bidra til å avgjøre om kjæledyr er sårbare for det som i de fleste tilfeller er et trygt, ofte brukt stoff.

Hvis du noen gang har vært på et akuttrom på et sykehus, vet du allerede det første spørsmålet de spør deg om, hvis du er allergisk mot noen stoffer. Selv om mitt svar på "ikke sikker, la oss prøve noen" sjelden blir møtt med latter, er sannheten at denne mini-spørringen kan redde livet ditt hvis du faktisk er allergisk mot noen av de vanligste antibiotikaene på markedet.

Men hva gjør du hvis du er en hund, og ingen spør spørsmålet?

Relatert: Hjertemask Behandling: Hva er dine valg?

Det var det som skjedde med en 4-årig australsk Shepherd ved navn Bristol da han ble dødelig syk av en sikker, vanlig bruk for å forhindre hjertemorm. Da han ble rushed inn til sin lokale veterinærklinikk i september i fjor, var han knapt responsiv og opplevde vedvarende anfall. Hans eier hadde googlet sine symptomer og mistenkt at han led av alvorlig invermektin giftighet. Invermectin er den aktive ingrediensen i noen av hjerteormsforebyggende meds, og når den krysser blod-hjernebarrieren, kan det forårsake nevrologisk skade.

Mens meldingen her ikke er å vilkårlig stoppe meds som er bevist å beskytte våre kjæledyr fra dødelige hjerteorm, viser det betydningen av å handle raskt når poochet er alvorlig sykling.

Relatert: Hvordan får hundene hjerteorm?

Bristol krevde umiddelbar, aggressiv medisinsk inngrep inkludert en ventilator for å holde henne i live og en MR-hjernescanning for å utelukke andre mulige årsaker. Hun ble deretter overført til Cummings School of Veterinary Medicine ved Tufts University, hvor det var 10 dager før hun kunne puste alene og tre uker før hun gjenvunnet bevisstheten. Gjenopprettingen var langsom og krevde henne å lære seg å gå med splinter og rullestol.

Det var en måned før Bristol var tilbake til sitt gamle selv og kunne gå, spise og drikke på henne.

Så med millioner av familie kjæledyr som blir behandlet med hjerteormsmedlemmer hvert år, hva var det som gikk galt her?

Tilsynelatende har herding raser som Bristol en genetisk mutasjon som gjør dem sensitive til invermektin, og tilfeller av toksisitet kan skje når hunder blir utsatt for høyere dose versjoner av stoffet.

Hvordan ville de bli utsatt for høyere enn normale doser? Det ser ut til at sterkere doser av invermektin brukes i husdyr. Mens han var i en herdingslesning, følte Bristol å peckish og bestemte seg for å prøve fra sau avføring fra et dyr som nylig ble dewormed. Bingo-Bango, en syk liten hund.

Selv om produktene vi bruker for å forhindre hjerteorm er vanligvis trygge og effektive, har mange hvite fothunder, rasehunder som Bristol, en genetisk mutasjon som gjør dem følsomme overfor det og flere andre rusmidler, inkludert noen vanlige kjemoterapidroger. I slike tilfeller kan alternative medisiner brukes. Dr. Terri O'Toole, D.V.M., et av et team av kritiske omsorgsspesialister som overvåker Bristols omsorg, anbefaler at eiere av herding rasehunder gjennomgår en enkel genetisk test for å avgjøre om de har en mutasjon i multidrugresistens (MDR1) -genet.

"Å få genmutasjonstesten vil gjøre det mulig for dem å vite sikkert om de sikkert kunne bruke noen av disse andre stoffene," sa O'Toole. "Kittene er lett tilgjengelige gjennom veterinærer, og de inkluderer en liten børste som du bruker til å ta en vattpinne på innsiden av hundens munn." Vattpinnen sendes til et testlaboratorium ved Washington State University og resultatene kan redde poochens liv!

[Kilde: Science Daily]

Anbefalt: