Logo no.sciencebiweekly.com

Studie: Moderne hund hjemmehørende fra en enkelt begivenhet 40.000 år siden

Innholdsfortegnelse:

Studie: Moderne hund hjemmehørende fra en enkelt begivenhet 40.000 år siden
Studie: Moderne hund hjemmehørende fra en enkelt begivenhet 40.000 år siden

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Studie: Moderne hund hjemmehørende fra en enkelt begivenhet 40.000 år siden

Video: Studie: Moderne hund hjemmehørende fra en enkelt begivenhet 40.000 år siden
Video: Advancing cardiac care: a glimpse into the present and the future 2024, April
Anonim

Bilder av: Amelie Scheu

Forskere fra Stony Brook University hevder at den moderne hunden bare ble tammet en gang, hvor som helst fra 20.000 og 40.000 år siden.

Denne nye forskningen bekjemper tidligere konklusjoner fra en 2016-studie som sa at den moderne hunden var et produkt av to domesticeringer. Det foreslår også at timingen av den aktuelle tamlingen skulle ha skjedd for omtrent 40 000 år siden.

Leder forfatter og paleontolog Krishna Veermah sier at det er svært forskjellige teorier om opprinnelsen til den moderne hunden og dens domesticering, med ulike grener av vitenskapen som hevder krav i forskjellige leirer. Motstridende eller ufullstendige bevis har ført til noen av disse motstridende synspunktene, sier Veeramah, med hundelignende gjenstander som dateres tilbake for 35.000 år siden, men en ubestridet hundkjelbe fossil som bare er rundt 14.700 år gammel.

Relatert: Forskere sier russiske islandere var verdens første hundeavlere

Genetikere har funnet data som hevder alle moderne hunder i dagens forfedre splittet i to populasjoner av hunder, østasiatiske raser og raser som førte til europeiske, sentrale og sør-asiatiske og afrikanske hunder i dag.

Problemet er at ingen vitenskap har vært i stand til nettopp å date den splittelsen av rasenpopulasjoner, og mange forskere er fortsatt uenige om det var en domesticering av moderne hunder i dag eller to.

Denne nye forskningen bidrar til å tydeliggjøre domesticeringstimingen, og veier også på om moderne hunder hadde en eller to opprinnelser gjennom historien. Veeramah og hans medforskere så på genomer fra hundfossiler funnet i deler av Tyskland, som varierte i tidsperioder på 4 700-7000 år siden, samt data som kom fra en 5000 år gammel hundemønster fra Irland. De sammenlignet de gamle genetiske dataene med den genetiske informasjonen fra over 5.500 canids som inkluderte ulv og hunder.

Det de konkluderte med var at hunder og ulv sannsynligvis deltok genetisk overalt mellom 36.900 og 41.500 år siden med splittelsen mellom østlige og vestlige dobraser mellom 17.500 og 23.900 år siden. Forskerne mener at hundenes husdyrhold måtte ha skjedd i løpet av disse tidsperioder, og derfor avsluttes tamlingen av hunder som vi kjenner dem, mellom 20.000 og 40.000 år siden.

Denne undersøkelsen antyder at det ikke er nødvendig med en sak for dobbelt opprinnelse, som det ble foreslått av en 2016-studie, da ingen fortsatt vet hvor hundene ble tammet, og behovet for dual-origin domestication teori eksisterer ikke.

Relatert: Hunderfamiliekort Kart utviklingen av 'New World Dog'

Dr. Veeramah sier at de gamle hundene i studien hans var av samme tidsperiode som den forrige forskningen, og de var svært lik moderne europeiske (og hovedsakelig domesticated) hunder, noe som tyder på at det bare var en domesticering hendelse som skjedde fra steinen Alder til nå.

Dr. Veeramah og hans kolleger vet at deres forskning, som vil bli publisert i Nature Communications, ikke nødvendigvis viser hvor den moderne hunden kommer fra, eller når han kom, men står som grunnlag for tillegg av andre gamle prøver fra hele verden for å gi et bedre samlet bilde av opprinnelsen og befolkningshistorien til dagens moderne hund.

Dr. Veeramahs forskningsfokus er primært på gamle mennesker, men sier at mer gammelt hund DNA og informasjon om moderne hundenes opprinnelse kan hjelpe ham bedre i sin forskning på mennesker, da hunder og mennesker deler viktige sammenflettede historier.

Anbefalt: