Logo no.sciencebiweekly.com

Studie: Å eie kjæledyr gjør bedre naboer

Innholdsfortegnelse:

Studie: Å eie kjæledyr gjør bedre naboer
Studie: Å eie kjæledyr gjør bedre naboer

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Studie: Å eie kjæledyr gjør bedre naboer

Video: Studie: Å eie kjæledyr gjør bedre naboer
Video: Автомобильный кемпинг на морозе с собакой - палатка на крыше 2024, April
Anonim

Bilder av: Kasto / Bigstock

Gjerder kan gjøre bedre naboer, men ifølge en nylig studie, gjør det også kjæledyr. Å være en kjæledyrseier bidrar til å fremme en felles følelse i nabolaget ditt.

Ny forskning fra Universitetet i Vest-Australia, i samarbeid med WALTHAM Center for Pet Nutrition, virker som at det å være kjæledyrseier betyr at du også liker naboene og nabolaget mer enn ikke-kjæledyrseiere.

Relatert: Er Dog Walker Watch å holde øye med ditt nabolag?

Forskerne undersøkte 2.500 mennesker - kjæledyr og ikke-kjæledyr-eiere - fra fire forskjellige byer. De tre amerikanske byene var Portland, Oregon; Nashville, Tennessee og San Diego, California. De så også på Perth, Australia, og målte følelsen av hjelpsomhet, vennlighet, tillit og engasjement folk følte fra sine naboer og i deres nabolag. De som eide kjæledyr, fant mer fordel i de områdene enn de som ikke hadde kjæledyr, og dette var konsistent i alle fire av de undersøkte byene.

Kjæledyrets eiere som ble undersøkt sa at de følte sterkere sosiale forbindelser i sine nabolag, og fant sine naboer å være mer vennlige, hjelpsomme og troverdige enn deres ikke-kjære eiere gjorde. Forfatterne av studien hevder at kjæledyrs eierskap ikke bare er bra for enkeltpersoner, men også for harmoniske samfunn og nabolagsforhold.

Lederforsker Dr. Lisa Wood sier at kjæledyr ikke bare er "sosiale isbrytere" i nabolag, eller måter å møte andre mennesker, men kan faktisk være "lim" som holder nabolandene sammen. Forskningsgruppen ønsket å se i hvilken grad kjæledyr hadde bidrag i "bånd som binder" nabolag sammen.

Relatert: 4 tips om hva du skal gjøre når du finner en tapt hund

De oppdaget at hundeløperne følte sterke nabolagsbånd og økte sikkerhetsoppfattelser, og mener at dette faller i tråd med tidligere forskning som påstår at kjæledyr fungerer som møtekatalysatorer for naboer generelt.

Sandra McCune er en HAI Scientific leder på WALTHAM og sier at studien støtter konseptet om å etablere kjæledyrvennlige byer og byer for å skape flere lokalsamfunn hvor naboer føler seg sosialt mer positive mot hverandre. Å si at kjæledyrs eierskap kan bringe helse og positiv sosial innvirkning til naboer også, og at virkningen skal være verdsatt.

Anbefalt: