Logo no.sciencebiweekly.com

Studie: Din hunds søte drømmer er på grunn av deg!

Innholdsfortegnelse:

Studie: Din hunds søte drømmer er på grunn av deg!
Studie: Din hunds søte drømmer er på grunn av deg!

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Studie: Din hunds søte drømmer er på grunn av deg!

Video: Studie: Din hunds søte drømmer er på grunn av deg!
Video: 3 ЧАСА НОЧНОГО ДОЖДЯ, звуки дождя для расслабляющего сна, бессонницы, медитации, учебы 2024, April
Anonim

Bilder av: Jack Wallsten / Flickr

En Harvardforsker bekreftet nylig den ubevisste forbindelsen mellom hunder og deres mennesker. Det viser seg at når hunden sover, drømmer han sannsynligvis på deg!

Du vet hvordan valpen din ligger der, alt snyggt, og så plutselig ser han ut som om han løper gjennom en skog, lysser du gjerne? Vi spøker og hvisker, "Kom deg, Rover!" Som vi forestiller oss at han jager bunnies i søvnen.

Klinisk og evolusjonær psykolog Dr. Deirdre Barrett fra Harvard University delte nylig at hunden din fortsatt tenker på deg, ikke kaniner. Å si at hunder typisk er knyttet til deres menneskelige eiere, står det til grunn at når hunder drømmer, drømmer de trolig på oss … våre ansikter, luktene våre og ting vi har gjort med dem gjennom dagen.

Relatert: SleepBus gir hjemløse mennesker og kjæledyr et sted å sove

Rapid Eye Movement (REM) er utløser for drømmesøvn hos mennesker - du vet når øyet begynner å bevege seg inne i sovende, lukkede øyne. Hunder og katter opplever det samme. Dr. Barrett sa at hos hunder under REM-søvn, har de en tendens til å bevege beina som å løpe eller jakte på en ball, eller kanskje hente en pinne. Katter, derimot, engasjerer seg også så godt i ikke-REM-søvn, men når de er i REM-søvn stalket de, pounced og til og med buet ryggen eller hisset, som om de jakter byttedyr.

Drømlengde og innhold har en tendens til å avhenge av hundestørrelse og opplevelser. Middels store hunder faller vanligvis inn i deres drømmestatus ca 20 minutter i søvnen, mens mindre hunder vil drømme oftere med kortere drømmer. Tilfeldigvis har større hunder en tendens til å ha færre drømmer, men deres drømmer varer lenger.

Relatert: 10 beste senger for Dozy hunder

Fordi gjennomsnittlig voksen hund sover overalt fra 12-14 timer om dagen, blir mye av dagen brukt til å drømme. Dr. Barrett sier at hvis det ser ut til at hunden din har en dårlig drøm, er det mulig at han eller hun er misfornøyd med noe. For å hjelpe den største delen av våre hundedager være lykkelige, bør vi jobbe hardt for å sikre at våre hunder har mange glade dagtidserfaringer og å ha trygge og komfortable sovemiljøer.

Så høres det ut som mye mer lek om dagen og behagelige innkvartering om natten er akkurat det legen har bestilt for våre kjæledyr å ha søte drømmer. Vi tror det er en kampanje vi alle kan komme bak!

[Kilde: Daily Mail]

Anbefalt: