Logo no.sciencebiweekly.com

Hva er Designer hunder?

Innholdsfortegnelse:

Hva er Designer hunder?
Hva er Designer hunder?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hva er Designer hunder?

Video: Hva er Designer hunder?
Video: Treat Training Your Cat! 2024, April
Anonim

Bilder av: Sav127 / Wikimedia

Vi svarer på spørsmålet: hva er designer hunder?

Du har sikkert hørt begrepet designerhund kastet rundt. Også kjent som hybrid hunderaser, oppdrettes disse hundene med vilje for visse ønskelige egenskaper. Disse egenskapene kan være livsstil, helse eller størrelsesrelatert, men noen ganger kan disse kryssene være rent tilfeldig. Men det er mye mer til dette doggyfenomenet. Så hva er designer hunder og hva gjør dem så ønskelige? For det svaret må vi grave litt stor dypere.

Hva er Designer hunder?

Designhundene er en første generasjons kors av to forskjellige typer rase hunder. Forskjellige hybrider tar navnet ved å kombinere elementer av sine to bidragende raser (det er derfor du vil se mange poo- og doodle-navn). Tanken bak denne type avl er å skape en hund som vil arve ønskelige egenskaper fra hver av foreldrene. I tillegg tror oppdrettere det bidrar til å redusere visse arvelige problemer som finnes i rase raser, samtidig som de holder egenskapene som gjør dem populære. Det er ikke uvanlig at et søppel av hybridvalper ser helt forskjellig fra hverandre, selv om de vil arve egenskaper fra begge foreldrene.

Selv om foreldrene deres er renraset, blir disse hybrider ikke anerkjent av American Kennel Club. Det finnes andre klubber som anerkjenner disse nye raser, inkludert Designer Dogs Kennel Club (DDKC), American Canine Hybrid Club (ACHC), Dog Registry of America, Inc. (DRA), International Designer Canine Registry (IDCR) og Designer Breed Register (DBR).

Designer Hund Nedfaller

Men selv om disse hundene ikke er rase, betyr det ikke at de kommer billig. Noen mennesker er villige til å betale store penger for disse designerhunder. Det er kontrovers rundt disse hundene - noen sier at de bare er mutter, så du er bedre i å få en hund fra lyet. Og valpemøller har hoppet på trenden, avle hybridhunder i dårlige forhold uten hensyn til deres velferd.

Hvis du har ditt hjerte satt på en designerhund, gjør din forskning. Bare fordi en oppdretter har et nettsted, gjør det ikke nødvendigvis dem en anerkjent oppdretter. Spør eierne av designer hunder hvor de fikk sine valper og få henvisninger. Gå online og undersøk disse oppdretterne. Ta ikke bare oppdretterens ord som de er anerkjente - gå til oppdretteren, møt hvalpens foreldre, inspiser hundens levekår og be om henvisninger fra eiere som har kjøpt hunder fra dem tidligere. Sjekk med klubbene som gjenkjenner disse hybridhunder (oppført ovenfor), da de ofte har en liste over godkjente oppdrettere. Og kjøp aldri din designerhund fra en hundelager - mange dyrebutikker kjøper hybridhunder fra valpemøller.

Hvorfor velge en designerhund

Fans og eiere av designer hunder velger dem av mange grunner. Noen hevder at siden de er en blanding av rase hunder, er de sunnere og arver ikke mange av problemene knyttet til rasen. Et populært aspekt av mange av disse korsede hundene er at de er hypoallergene (spesielt de som krysses med en puddel). Mange designer hunderaser er krysset for å redusere størrelsen eller rette andre utseende egenskaper som antas å være uvelkomne eller usunn for hunden (som en knust snute). Og noen sier at disse hundene er ekstra vennlige og gjør bedre familie kjæledyr og terapi hunder.

Populære Designer Hunder

Her er bare noen få av de populære designerhundene tilgjengelig:

  • Puggle (bildet over)
  • Labradoodle
  • Yorkie-Poo
  • cockapoo
  • Maltipoo
  • Shih-Poo
  • Morkie
  • Golden Doodle
  • Pom-Chi
  • Shorkie
  • Zuchon
  • schnoodle
  • Mal-Shi
  • Peekapoo

Er du en fan av designer hunderaser? Har du en designerhund? Vennligst del dine kommentarer, meninger og historier i kommentarfeltet nedenfor. Vi vil vite hvorfor du er enig eller uenig om temaet designerhunder.

Anbefalt: