Logo no.sciencebiweekly.com

Topp 5 hvirvelløse dyr å leie for ferskvann Opprydding Crew

Innholdsfortegnelse:

Topp 5 hvirvelløse dyr å leie for ferskvann Opprydding Crew
Topp 5 hvirvelløse dyr å leie for ferskvann Opprydding Crew

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Topp 5 hvirvelløse dyr å leie for ferskvann Opprydding Crew

Video: Topp 5 hvirvelløse dyr å leie for ferskvann Opprydding Crew
Video: First Impressions of HUA HIN Thailand 🇹🇭 Is Hua Hin Worth Visiting Now? 2024, April
Anonim

Bilder av: A K Choudhury / Bigstock

Å ta vare på akvariet ditt er hardt arbeid - derfor må du ta med litt ekstra muskel! Her er 5 hvirvelløse dyr som du vil ha på oppdrettsbesetningen på ferskvann.

Når det gjelder å opprettholde et blomstrende ferskvannsakvarium, er det mange enkle ting du kan gjøre. En ting du bør gjøre er å teste tanken din vann hver uke for å sikre at vannkemien forblir stabil. Det er også viktig å installere et filtreringssystem av høy kvalitet og utføre rutinemessige vannforandringer. I tillegg til disse tingene, kan du også tenke på å legge til noen ferskvannsvertebrater i tanken din for å skape et "oppryddingsperspektiv".

Hva er en opprydding mannskap?

En opprydding mannskap er bare en samling av organismer som bidrar til å kontrollere akkumulering av detritus i tanken din. Detritus er ganske enkelt et annet ord for avfallsproduktene som bygger opp i underlaget på tanken din. Dette inkluderer uneaten fisk mat, fisk avføring og decaying anleggsmateriell. Et opprydningsbesetning kan bestå av ulike fisk og hvirvelløse dyr som er scavengers, som naturlig fôrer på detritus. Snegler er et utmerket eksempel på en scavenger som kan brukes i opprydding mannskap - ulike arter av reker og krabber også gjøre gode tilskudd til ferskvann opprydding mannskap.

Relatert: Topp 3 substrat for bruk i plantede akvarier

Beste ferskvannsvertebrater

Det er mange forskjellige alternativer å velge mellom når det gjelder ferskvanner, men noen av dem er bedre enn andre. Her er våre plukker for de fem beste hvirvelløse å vurdere for ferskvanns opprydding mannskap.

  1. Nerite Snegler: Mens noen akvariesnegler kan bli et ubehag, er sneglerne svært gunstige. Disse sneglene spiser på alger og detritus, men de pleier å forlate akvariet planter alene. En annen fordel med neriteslakker er at de ikke kan avle i ferskvann, så du trenger ikke å bekymre deg for at de tar over tanken din som noen snegler gjør.
  2. Amano reker: Disse ferskvannsrekkene vokser opp til 2 inches lang og de er kjent for å spise alle slags alger. Amano reker er generelt fredelige, slik at de ikke vil forstyrre de andre tankenes innbyggere, og de kan til og med gi mat på resterende fiskemat og andre detritus. En ting å være skeptisk til er imidlertid at stor fisk kan spise disse rekkene, så hold dem med mindre, fredelige arter.

Relatert: Tips for å holde akvariet vannkvalitet høyt

  1. edelkreps: Lignende i utseende til små hummer, kreps kan være et fargerikt og nyttig tillegg til ferskvann opprydding mannskap. Crayfish er scavengers som sannsynligvis vil spise ulike typer detritus i akvariet, men de kan være territoriale med sine egne arter, så det er best å beholde bare en.
  2. Fiddler krabbe: Fiddler krabbe er en liten, fredelig art av krabbe som vanligvis vokser ikke større enn to inches. Disse krabber vil spise nesten alt, selv om de trenger litt salt i tankvannet for å overleve. Disse hvirvelløse dyrene er ideelle for braktanker.
  3. Freshwater Clam: Disse virvelløse dyrene fungerer som levende filtre - de hjelper til med å holde tanken vann ren ved å konsumere detritus direkte fra vannsøylen. Ferskvannsklommer vokser bare rundt to inches lang og de er ganske enkle å ta vare på så lenge du ikke holder dem med fiskarter som har en tendens til å gi mat på hvirvelløse dyr (dette inkluderer pufferfish).

Å holde ferskvatnsakvariet rent kan være en utfordring, siden du må opprettholde en balanse mellom å holde vannkvaliteten høy samtidig som du sørger for at dine gunstige bakterier har næringsstoffene de trenger for å trives. Etablering av opprydding mannskap bestående av ferskvann ryggradene er en flott måte å forbedre rensligheten av tanken din uten å legge til din arbeidsbelastning.

Anbefalt: