Logo no.sciencebiweekly.com

Hva er Ataxia hos hunder: Symptomer, årsaker og behandlinger

Innholdsfortegnelse:

Hva er Ataxia hos hunder: Symptomer, årsaker og behandlinger
Hva er Ataxia hos hunder: Symptomer, årsaker og behandlinger

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hva er Ataxia hos hunder: Symptomer, årsaker og behandlinger

Video: Hva er Ataxia hos hunder: Symptomer, årsaker og behandlinger
Video: These Are 10 Best Scenthound Dog Breeds 2024, April
Anonim

Bilder av: Maria Ivanushkina / Shutterstock

En sensorisk dysfunksjon som forårsaker tap av balanse, ataksi hos hunder kan være tegn på et alvorlig problem. Her er hva du trenger å vite om tilstanden.

Noen hunder er selvsagt litt klumpete, men på hvilket tidspunkt bør du være bekymret for hundens tap av balanse? Ataxia er det medisinske begrepet for tap av balanse, og det kan noen ganger være et tegn på et alvorlig problem. Fortsett å lese for å lære mer om symptomer, årsaker og behandlinger for ataksi hos hunder.

Hva er Ataxia?

Begrepet ataksi refererer til en sensorisk dysfunksjon som resulterer i tap av koordinering i hundens hode, lemmer eller trunk. Det finnes tre typer ataksi vanligvis sett hos hunder: sensorisk, vestibulær og cerebellar. Sensorisk ataksi, også kjent som proprioceptiv ataksi, skyldes progressiv kompresjon av ryggmargen mens vestibulær ataksi vanligvis skyldes skade på vestibulokoklearens nerve. Cerebellar ataksi er en nevrologisk lidelse forårsaket av skade på cerebellum i hjernen - den delen som er ansvarlig for koordinering og bevegelse.

Relatert: Hva er de 6 vanligste sykdommene hos hunder?

Hva er årsakene og symptomene?

Sensorisk ataksi hos hunder er knyttet til problemer med ryggmargen, så de vanligste symptomene er relatert til tap av balanse og en plagsom eller ubalansert gang. Noen potensielle årsaker til denne typen ataksi inkluderer strukturell eller utviklingsmessig abnormitet i ryggmargen, ryggsmerter, infeksjon i ryggvirvlene, betennelse eller ryggraden i ryggmargen eller en medisinsk tilstand som kalles degenerativ myelopati. Andre symptomer på sensorisk ataksi inkluderer feilplassering av føttene og progressiv svakhet.

Vestibulær ataksi er relatert til den vestibulokokleære nerveen - den nerve som overfører signaler fra det indre øre til hjernen. Skader på denne nerven kan føre til endringer i hundens hode- eller nakkeposisjon, samt problemer med hørsel. Du kan legge merke til problemer med balanse som tipping, lutende eller til og med faller over. I tilfelle av sentral vestibulær ataksi, kan hunden også vise sensoriske underskudd, endringer i øyebevegelser, svakhet i bena, og døsighet eller stupor.

Relatert: Hva er larynx lammelse hos hunder?

Cerebellar ataksi opptrer når hjernen i hjernen blir skadet, ofte av hjernesvulst eller en slags infeksjon. Vanligvis er det imidlertid forårsaket av en medfødt eller arvelig defekt. Symptomer på cerebellær ataksi utvikler seg ofte sakte i løpet av flere måneder eller år, og de inkluderer svingende, unormal gang, tap av koordinering, tremor, fallende og svakhet. Noen hunder utviser også raske øyne og hodebevegelser så vel som hodestilling, problemer med hørsel og atferdsendringer eller mangel på appetitt.

Hva er behandlingsalternativene?

Behandlingsalternativene for ataksi hos hunder varierer avhengig av underliggende årsak og alvorlighetsgrad av tilstanden. I tilfeller hvor den underliggende årsaken til ataksien ikke kan helbredes, kan smertebehandling og støttende omsorg være de eneste alternativene. Hvis tilstanden gradvis forverres, kan eutanasi være nødvendig. I flere mindre tilfeller kan det være nok å overvåke hundens tilstand og til å gjøre endringer i sin livsstil for å imøtekomme vanskeligheter med trening eller tap av koordinering.

Hvis du oppdager endringer i hundens gang eller oppførsel, er det ikke noe du bør overse. Behavioral endringer kan være et tegn på et alvorlig problem, og rask behandling kan gjøre en forskjell. Ved første tegn på problemer, ta med hunden din til veterinæren for en kontroll.

Anbefalt: