Logo no.sciencebiweekly.com

6 Vanlige spørsmål om canine artrose

Innholdsfortegnelse:

6 Vanlige spørsmål om canine artrose
6 Vanlige spørsmål om canine artrose

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: 6 Vanlige spørsmål om canine artrose

Video: 6 Vanlige spørsmål om canine artrose
Video: 5 SCARY GHOST Videos That’ll Fill You With FEAR 2024, April
Anonim

Bilder av: SFA Design / Bigstock

Degenerativ felles sykdom er et vanlig problem som påvirker mange eldre hunder. Her er seks av de mest vanlige spørsmål om canine artrose.

Etter hvert som hunden din blir eldre, øker risikoen for å utvikle visse helseproblemer. En av betingelsene hunden din kan være i fare for, kalles canine artrose, også kjent som degenerativ leddsykdom. Hvis hunden din har blitt diagnostisert med denne tilstanden, kan du finne deg selv å stille noen få spørsmål - her er de seks beste spørsmålene om canine artrose, så vel som deres svar.

Hva er canine artrose?

Canine artrose karakteriseres av den progressive forverringen av brusk som omgir en hunds ledd. Denne forverringen er permanent og det er mest sannsynlig å påvirke eldre hunder. Teknisk er canine artrose en form for leddgikt fordi leddgikt er definert som betennelse i leddene. I dette spesielle tilfellet er leddbetennelsen forårsaket av forverring av leddbrusk - det er derfor det kalles slitasjegikt.

Relatert: Hva er Hip Dysplasi hos hunder?

Hva er de vanligste symptomene på hundens artrose?

Symptomene på canine artrose kan variere fra en hund til en annen avhengig av hvor avansert tilstanden er og hvilke ledd det påvirker mest. De vanligste symptomene på denne sykdommen inkluderer redusert aktivitetsnivå, stiv gang og sporadisk lameness. Disse symptomene blir ofte verre etter perioder med trening, etter lange perioder med inaktivitet og i kaldt vær. Etter hvert som tilstanden forverres, utvikler noen hunder plager som er smertefulle for berøring. Avhengig av hundens nivå av smerte, kan han også utvikle atferdsendringer som grovhet, unngår eller gjemmer seg.

Hva forårsaker canine artrose?

Dessverre er årsaken til primærhudet artrose ikke kjent. Sekundært hjørnetannslidgikt er på den annen side vanligvis et resultat av traumer, unormal slitasje på brusk og ledd, eller en fødselsdefekt som en misdannet ledd. Fedme er også en faktor i sekundær hjørne artrose fordi den ekstra vekten øker stress på hundens ledd.

Relatert: Er Diatomaceous Earth bedre enn glukosamin for hundens ledd?

Hvordan diagnostiserer en veterinær hundesnekrose?

For å få diagnose av slidgikt, kan veterinæren vurdere hundens historie med symptomer, og han vil utføre en fysisk undersøkelse. Under eksamenen vil din veterinær sjekke for redusert bevegelsesområde, endret gang, deformasjon av leddene, og smerte eller hevelse i leddene. I noen tilfeller kan det tas røntgenstråler for å vurdere endringer i bein eller leddskade.

Hva er behandlingsmulighetene for hunder med hundesvikt?

De vanligste medisinske behandlingsmåtene for slidgikt er utviklet for å lindre symptomer. Disse kan omfatte kirurgiske reparasjoner som rekonstruktiv kirurgi, felles utskifting eller fjerning og fjerning av benfragmenter eller bruskfragmenter. Fysioterapi er også nyttig for å lindre symptomene på hundens artrose, som det er mosjon som bidrar til å bygge muskler. Noen hunder har også fordel av antiinflammatoriske stoffer for å redusere ledsmerter og hevelse.

Hvilke endringer skal jeg gjøre hjemme for å hjelpe hunden min?

I tillegg til å følge veterinærens foreskrevne behandlingsplan, kan du hjelpe hunden din hjemme ved å begrense sin aktivitet til et nivå som ikke forårsaker smerte eller forverrer hans symptomer. Det er viktig å holde hunden beveger seg for å holde leddene fungerer, men ikke tvinge ham til å trene seg over sine evner - turer er gode, svømming er bra, og aktiv spilletid anbefales også. Du bør også sørge for at hunden din har en komfortabel seng som støtter bein og ledd. Å bytte ut mat og vannboller til forhøyede boller kan også gjøre det lettere for ham å spise og drikke.

Anbefalt: