Logo no.sciencebiweekly.com

Hvordan får hundene hjerteorm?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan får hundene hjerteorm?
Hvordan får hundene hjerteorm?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvordan får hundene hjerteorm?

Video: Hvordan får hundene hjerteorm?
Video: I Made A 2-Foot Korean Cheese Dog 2024, April
Anonim

Bilder av: lantapix / Bigstock.com

Det er en potensielt dødelig sykdom som kan forebygges … men hvordan får hun hjerteorm? Personlig vil det være en grunn til å hate de små blodsukkerne!

Ifølge American Heartworm Society (AHS), er bare om lag 55 prosent av hundene i USA beskyttet av et hjerteorms forebyggende - som etterlater over 27 millioner hunder i fare for å få kontrakt på denne dødelige sykdommen. Dessverre er mange kjæledyrseiere ikke klar over faren for hjerteorm og forstår ikke engang hvordan en hund kan bli smittet. Så hvordan får hun hjerteorm? Ta deg tid til å lære grunnleggende om hjerteorm - inkludert måter hundene kan bli smittet på - og du vil ta de nødvendige skritt for å beskytte kjæledyret ditt.

Relatert: 5 Hjerteormsfakta du trenger å vite

Hvordan får hundene hjerteorm?

Det er bare en måte en hund kan bli smittet med hjerteorm - hvis den er bitt av en infisert mygg. Prosessen der en mygg blir smittet, er imidlertid litt mer komplisert. Først må mygget bite en hund som allerede er smittet med voksen hjerteorm som har begynt å reprodusere. For å produsere hjerteorm, må hunden være smittet med minst en mannlig og en kvinnelig hjerteorm. En hund kan bli smittet med opptil 250 hjerteorm på en gang, så der det er en hjerteorm, er det vanligvis flere.

Relatert: Naturlig sikker myggavvisende for hunder

Når myggen biter den smittede hunden og suger blodet, tar det i sin kropp noen av hjerteorm babyene - kalt mikrofilariae. Når disse mikrofilariae er inne i mygga, utvikler de seg til larver over en periode på 10 til 14 dager, da de blir smittsomme. Da, når myggen biter en annen hund, overfører den noen av de smittsomme larver inn i hundens blodstrøm. En hund blir ikke umiddelbart smittet med hjerteorm det øyeblikket det er litt av en infisert mygg - det er ikke før larvene utvikler seg til voksne hjerteorm og begynner å reprodusere at hunden faktisk vil teste positivt for hjerteorm. Det tar vanligvis ca 6 måneder for de smittsomme hjerteorm larver å reise gjennom hundens blodbanen til hjertet og lungene der de begynner å reprodusere. Fordi det tar så lang tid for larvene å utvikle seg, viser hun vanligvis ikke noen symptomer på hjerteorm til voksne begynner å reprodusere.

Hvordan beskytte hunden din

Nesten 100 prosent av hundene som er utsatt for de smittsomme larver av hjerteorm, blir smittet av sykdommen. Når smittet, den forventede levetiden til hunden faller sterkt til i gjennomsnitt fem til sju år. Hjernetormsykdommen er utrolig farlig og dødelig, men det er også lett å forhindre. Å gi hunden en månedlig hjerteorm forebyggende tar bare noen få sekunder, men det kan gi hunden din en full 30 dagers beskyttelse. For å starte hunden din på et hjerteorms forebyggende program, må du først få ham testet for sykdommen. Valper under seks måneder kan startes på en forebyggende måte uten å bli testet fordi det tar sykdommen seks måneder å utvikle seg, men de bør testes innen ytterligere 6 måneder etter at de har startet forebyggende.

Myggene som er kjent for å bære hjerteormssykdommen, finnes i alle 50 stater i løpet av en hvilken som helst tid på året, så hundens risiko for å trekke hjerteorm er alltid til stede. Fordi forebygging av hjerteorm er så lett, er det imidlertid ingen grunn til at du ikke skal gjøre det. Kostnaden for å forhindre hjertemorm er betydelig lavere enn kostnaden ved å behandle den, og det vil spare hunden mye smerte og lidelse hvis han aldri trekker sykdommen til å begynne med. Hvis du ikke allerede har startet hunden din på et hjerteorms forebyggende program, snakk med veterinæren så snart som mulig.

Anbefalt: