Logo no.sciencebiweekly.com

Hvordan reguleres kommersiell hundemat?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan reguleres kommersiell hundemat?
Hvordan reguleres kommersiell hundemat?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvordan reguleres kommersiell hundemat?

Video: Hvordan reguleres kommersiell hundemat?
Video: Stupid Simple 4 Ingredient Dog Treats 2024, April
Anonim

Bilder av: dogboxstudio / Shutterstock

Noen gang lurt på hvordan kommersiell hundemat er regulert? Vi går over hva selskapene må gjøre før kibble treffer hyllene.

Kommersielle matvarer til mennesker er tungt regulert av Food and Drug Administration (FDA) - men hva med hundemat? Mens kommersielle hundematforetak står overfor færre restriksjoner og forskrifter enn mat som er ment for konsum, er det fortsatt noen regler for å sikre sikkerhet og ernæringsmessig tilstrekkelighet av kjæledyrmatvarer. I denne artikkelen lærer du grunnleggende om disse forskriftene.

Oversikt over FDA-forskriftene

FDA krever ikke at kommersielle dyrefoderprodusenter mottar pre-markedsgodkjenning for sine produkter. De krever imidlertid at ingrediensene som brukes i maten er trygge og tjener en passende funksjon i formelen. For eksempel, kjøttprodukter som fjørfe og fisk krever ikke noen form for forhåndsgodkjenning, men kunstige ingredienser som fargestoffer må ha godkjenning. Visse ingredienser som smaksstoffer og konserveringsmidler anses generelt for å være bestemt for en bestemt tilsiktet bruk (disse produktene kalles GRAS). Disse forskriftene er på plass for å sikre produktets sikkerhet og for å sikre at de er merkelig merket.

Pet Food Labeling

Det er to reguleringsnivåer for kjæledyrsprodukter. FDA er ansvarlig for at produktene er riktig identifisert med produktets navn, nettomengden, navn og plassering av produsenten / distributøren og en liste over ingredienser i mengde rekkefølge. Det andre nivået på regulering er overvåket av American Association of Feed Control Officials (AAFCO) som sikrer næringsdekningene til produktet samt visse merkingskrav. AAFCO er ansvarlig for å overvåke og håndheve forskrifter for ikke bare kjæledyrmat, men også kommersielle dyrefoderprodukter til husdyr.

AAFCOs forskrifter for kjæledyrmat

AAFCO er en ideell organisasjon bestående av frivillige medlemmer fra ulike lokale, statlige og føderale byråer som har ansvaret for å regulere salg og distribusjon av dyrefoder. Når det gjelder merking av kommersielle kjæledyrsprodukter, krever AAFCO åtte elementer til stede på etiketten:

  • Navnet på merke og produkt
  • Navnet på artene som maten er beregnet på
  • Mengden av produktet inneholdt (nettovikt eller nettvolum)
  • Den garanterte analysen (en prosentvis nedbrytning av næringsstoffene i maten)
  • Ingredienslisten i rekkefølge av overvekt etter vekt, som formulert
  • En ernæringsmessig deklarasjon - sier at maten er fullstendig og balansert for et bestemt livsstadium (vekst, reproduksjon, voksenvedlikehold eller kombinasjon)
  • Feeding retninger for produktet inkludert fôringsfrekvens
  • Navn og adresse til produsent / distributør

En av de viktigste tingene å se etter på et kommersielt kjæledyrsprodukt er AAFCOs erklæring om ernæringsmessig tilstrekkelighet. Denne erklæringen er basert på fôrforsøk og næringsinnhold av produktet, og det sikrer at produktet formuleres for å sørge for de grunnleggende ernæringsbehovene i livsstilen som det er ment for - for hvalper, voksne hunder eller eldre hunder. Det anbefales ikke at du kjøper et produkt som ikke har denne utsagnet.

Mens kommersielle kjæledyrsprodukter ikke gjennomgår samme reguleringsnivå som produkter beregnet for konsum, er det godt å vite at det er noen regulering av hva som går inn i kjæledyrets mat. Hvis du er opptatt av kvaliteten og sikkerheten til kjæledyrets mat, bør du ta deg tid til å lære hvordan du leser og tolker etiketter for kjæledyrmat. Unngå å ta markedsføringskrav som "naturlig" og "helhetlig" til pålydende fordi bruken av disse vilkårene ikke er regulert av FDA. Den eneste måten å sikre at kjæledyret ditt mottar et trygt og sunt kjæledyrmatprodukt, er å gjøre din forskning og være forsettlig om produktene du kjøper.

Anbefalt: