Logo no.sciencebiweekly.com

Fedme behandlinger: Tipping skalaen for fete hunder

Innholdsfortegnelse:

Fedme behandlinger: Tipping skalaen for fete hunder
Fedme behandlinger: Tipping skalaen for fete hunder

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Fedme behandlinger: Tipping skalaen for fete hunder

Video: Fedme behandlinger: Tipping skalaen for fete hunder
Video: Bone Cancer in Dogs What You Need to Know About Osteosarcoma (part 1) VLOG 71 2024, April
Anonim

Bilder av: Willee Cole / Bigstock.com

Fedme er et voksende problem med pooches - her er hvordan du kan behandle dette viktige problemet for fete hunder

En av de vanligste plager som rammer hunder i disse dager er fedme. Mens du kanskje ikke tror det er for mye av et problem for pooch å pakke på et par ekstra pund, kan det føre til alle typer alvorlige medisinske problemer, inkludert leddgikt, hjertesykdom og diabetes. Hvis kjæledyret ditt nå er en sunn vekt, er det ganske enkelt å forhindre fedme, gjennom et godt kosthold og mye trening. Men hvis poochet ditt allerede er overvektig eller overvektig, er det en rekke behandlinger og metoder for å få ham tilbake i form.

Hva skal du se etter?

Du bør kunne fortelle om hunden din har riktig vekt, bare ved å se på ham. Du bør være i stand til å føle og svakt se oversikten over ribbenene, se og føle midjen hans, og magen hans skal vises gjemt inn når den ses fra siden. Hvis du er usikker på om din pooch er overvektig, er det best å konsultere din veterinær.

Relatert: Fitness med Fido

Risikofaktorer

Selv om den viktigste skyldige for fedme er rett og slett for mye mat og for lite mosjon, kan en rekke faktorer øke hundens tilbøyelighet til å bli overvektig. Enkelte hunderaser er mer utsatt for fedme enn andre, og eldre hunder er mer sannsynlig å bli overvektige (på grunn av reduserte aktivitetsnivåer). Det er også visse underliggende medisinske forhold som kan forårsake vektøkning hos hunder, inkludert hypothyroidisme og insulin. Derfor er det viktig å bestille en veterinærkontroll hvis du tror at hunden din er overvektig.

Trening

Det kan virke åpenbart, men en av de primære behandlingene for fedme hos fete hunder er trening. Selvfølgelig vil treningsmengden din hunds behov avhenge av sin størrelse, alder og avle, så du bør spørre veterinæren din hvis du er usikker. Hvis det er mulig, bør du ta hunden din et sted han kan løpe av båndet, noe som vil hjelpe ham til å skifte den overvekten. Men hvis det ikke er mulig for ham å løpe i et trygt område på sine turer, bør du sørge for at han kommer til å løpe i gården din eller planlegge daglige turer. Du kan spille strenge spill for å hente med ham i 10 minutter, noen ganger hver dag. Problemet kommer hvis hunden din er ekstremt overvektig, i så fall kan for mye trening skade eller skade hans ledd, på grunn av de ekstra pundene han må bære rundt. Snakk med veterinæren din, hvem skal kunne utarbeide en sikker treningsplan for valpen din. I mange tilfeller anbefales hydroterapi (svømming eller trening i vann), da det er en form for ikke-vektbærende trening.

Relatert: Innendørs Fitness Tips For Vinter

Kosthold

En kalori kontrollert diett er den andre vanlige behandlingen for fedme. Du må lære å ignorere de valphundens øyne, fordi snacks og godbiter vil være utenfor bordet. Mens du vil redusere mengden kalorier som hunden din bruker, er det ikke klokt å drastisk redusere størrelsen på måltidene sine, for han vil ikke ende opp med å få nok av de riktige næringsstoffene. I stedet bør du se din veterinær eller hundenæringskonsulent for en personlig diettplan. En profesjonell bør kunne anbefale en kalori hundmat, slik at din firbenet venn fortsatt får all den næringen han trenger, men med mindre kalorier og fett.

Et siste feriested

Hvis bare økt trening og redusert kalorier ikke virker for å få hunden din i form, er det tilgjengelige stoffer som kan hjelpe. For eksempel er noen fete hunder foreskrevet Dirlotapide, som undertrykker appetitten og hemmer absorpsjonen av fett. Det er best å prøve den gammeldags måten først, så stoffene bør være en siste utvei og bare gitt under streng veterinær tilsyn.

Image
Image

Lauren Corona er freelance skribent fra glade gamle England. Hun spesialiserer seg skriftlig om hunder og andre critters. Lauren bor i nærheten av Oxford, med sin vakre Doberman, Nola. Når hun ikke taper bort på tastaturet, finner du henne i skogen med Nola-hunden, hever penger til Oxfordshire Animal Sanctuary, lager vegansk mat, lager zines og skriver om seg selv i den tredje personen.

Anbefalt: