Logo no.sciencebiweekly.com

Den sjokkerende sannheten om Canine Distemper

Innholdsfortegnelse:

Den sjokkerende sannheten om Canine Distemper
Den sjokkerende sannheten om Canine Distemper

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Den sjokkerende sannheten om Canine Distemper

Video: Den sjokkerende sannheten om Canine Distemper
Video: Is Diatomaceous Earth Good For Dogs? 2024, April
Anonim

Bilder av: Will Montague / Flickr

En potensielt dødelig sykdom, det er ting du kan gjøre for å hindre Canine Distemper fra å smitte hunden din

La oss starte med å si at Canine Distemper vil sette deg og din hund i dårlig humør. En sykdom som ligner på meslinger som mennesker kan få, Canine Distemper er et virus som er svært smittsomt og kan drepe hunden din.

Som den ledende årsaken til dødsfall i smittsomme sykdommer hos hunder, vil du være i fare for å fange den hvis han ikke er vaksinert. Overført gjennom kroppssekretasjoner (avføring, kratt osv.), Hunder fanger denne sykdommen når det inhaleres. Valper har størst risiko for å fange sykdommene, i alderen 6 til 12 uker. Du kan ikke engang vite at hunden din er syk, spesielt hvis han er i god helse til å begynne med. Det er ingen kur mot Canine Distemper, men det er valpsvaccinasjoner som hindrer at hunden din tar sykdommen.

The Stages of Canine Distemper

De første tegnene på distemper vil vises seks til ni dager etter eksponering. Viruset angriper først mandlene og lymfeknuter. Det tar en uke å replikere og beveger seg videre til luftveiene, urogenitale, gastrointestinale og nervesystemet.

Denne første etappen av Canine Distemper vil presentere i form av høy feber, røde øyne, og en vassen utslipp fra nesen og øynene. Du kan også merke at hunden din blir sløv og vil slutte å spise. Andre symptomer inkluderer hosting, oppkast og diaré. Under de sene stadiene av sykdommen vil Canine Distemper angripe nervesystemet og påvirke hunden kan begynne å ha anfall, lammelse og angrep av hysteri.

Det er også det som kalles "hard pad" Canine Distemper. Denne belastningen på viruset forårsaker fortykkelse av pads av hundens nese og føtter. Hvis en hund som et svakt immunsystem, kan det føre til døden så tidlig som to til fem uker etter den første infeksjonen.

Behandling av Canine Distemper

Det er ingen kur mot hundeavfall, så behandling fokuserer på å lindre symptomene. Intravenøse støttende væsker vil bli brukt til å behandle dehydrering på grunn av oppkast og diaré. Antibiotika kan kontrollere symptomer forårsaket av sekundær bakteriell infeksjon, og fenobarbitaler og kaliumbromid kan foreskrives for å kontrollere kramper og anfall. I tillegg må utslipp fra øyne og nese rengjøres regelmessig.

Forebygging av Canine Distemper

Det beste du kan for å hindre Canine Distemper er å få hunden din vaksinert. Hvis hunden din ikke er vaksinert, er det måter å bekjempe viruset på. Hunderfjerner-viruset kan ikke overleve lenge utenfor hundens kropp. De kan bli drept ved eksponering for varme, sollys, vaskemidler, såper og kjemikalier.

Anbefalt: