Logo no.sciencebiweekly.com

Superdog Guide To Flyball

Innholdsfortegnelse:

Superdog Guide To Flyball
Superdog Guide To Flyball

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Superdog Guide To Flyball

Video: Superdog Guide To Flyball
Video: #137 The Debate Continues: General Endotracheal Anesthesia for ERCP 2024, April
Anonim

Bilder av: Mackland / Shutterstock

Leter du etter noe morsomt og utfordrende å gjøre med din aktive hund? Hvorfor ikke gi flyball en tur!

Hunder har en iboende kjærlighet til å jakte og hente baller - de vil aldri slå ned et spill for å hente. Hvis hunden din elsker å hente og du leter etter en morsom aktivitet å engasjere seg i, bør du vurdere å trene ham for flyball. Flyball er en fin måte å engasjere seg med hunden din, for å forbedre treningen og gi ham noe gøy å gjøre. I denne artikkelen lærer du grunnleggende om hva flyball er og hvordan du får hunden din til å starte med flyball-trening.

Hva er Flyball?

Flyball er mer enn bare et stort spill for å hente - det er et organisert hinder-kurs-relé der hunder konkurrerer i lag for den raskeste tiden. Kurset starter med en rekke fire hindringer som hunden må navigere for å nå en boks. Når boksen er nådd, kaster den en tennisball i luften som hunden må hente og deretter løpe tilbake over hindrene til startlinjen. Når den første hunden kommer til startlinjen, begynner neste hund på laget og prosessen gjentas til alle hundene på laget har fullført kurset. Teamet med den raskeste tiden vinner, så trening er svært viktig for å sikre at hunden din har en god ytelse.

Trinn for trening

1.) Hvis du starter helt fra begynnelsen med hundens flyball-trening, vil du først trene ham for å hente en tennisball - fangsten skal trene ham for ikke å slippe den til du gir kommandoen. Begynn med å engasjere hunden din i korte 10-15 minutter med henting per dag. Når hunden bringer ballen tilbake til deg, gi ham "slipp" eller "slipp den" kommandoen og gi ham en godbit når han reagerer riktig.

2.) Det neste trinnet med å trene hunden din til flyball er å lære ham å hoppe over hindringer - det er fire hindringer på et flyballbane som hunden din må hoppe for å hente ballen. Sett opp en enkelt hindring i et flatt område på tunet ditt og stå foran den med hunden din. For å få hunden din til å hoppe over hindringen, kast tennisballen over den og gi hunden muntlig oppmuntring til å hente den - hvis du har lært hunden din til en "hente" -kommando, er det på tide å bruke den. Øv dette i 10 til 15 minutter noen ganger om dagen til hunden din konsekvent hopper hindringen for å hente ballen og bringer den tilbake til deg.

3.) Sett deretter en annen hindring ca 5 meter unna den første, kaster tennisballen over dem begge for at hunden din skal hente. Du må kanskje gå hunden din over hindringene de første gangene til han får tak i det. Igjen, belønn hunden din med en godbit når han utfører oppgaven riktig. Når hunden din får tak i de to forhindrene, kan du legge til en tredjedel og til slutt en fjerdedel til hunden din kjører gjennom en mini flyballbane.

4.) Når hunden din har hengslene på hekkene, må du introdusere ham til flyballboksen - boksen som slår ballen inn i håret når hunden når den. Ditt første skritt vil være å trene hunden til å trykke på boksen, så det vil slippe ballen. Hver gang hunden din trykker boksen riktig for å slippe ballen, gi ham en godbit for å belønne ham. Fortsett å jobbe med hunden din i løpet av 10 til 15 minutter, og gi ham kommandoen om å gå til boksen fra økende avstander slik at han må løpe til boksen og trykke den.

5.) Nå som hunden din har mestret alle de enkelte elementene i flyballbanen, er det på tide å sette dem sammen. Sett opp den første hindringen seks meter fra startpunktet og resten av dem 10 meter fra hverandre med flyballkassen femten meter forbi den endelige hindringen. Start med hunden på din side og slipp ham for å løpe over hindrene for å trykke på boksen og slippe ballen. Når han fanger ballen, gi ham kommandoen "kom" så han hopper over hindrene og kommer tilbake til deg.

Undervisning hunden din for å fullføre et flyball kurs vil ta tid og mye tålmodighet. Så lenge du er konsistent i dine metoder og i å belønne hunden din for riktig oppførsel, bør du imidlertid ikke ha noen problemer. Når du har hunden din kjører hele kurset, gå gjennom den med ham i 15 minutter økt to ganger om dagen i flere uker til han utfører oppgaven konsekvent godt.

Anbefalt: