Logo no.sciencebiweekly.com

Hva vet du om whipworms hos hunder?

Innholdsfortegnelse:

Hva vet du om whipworms hos hunder?
Hva vet du om whipworms hos hunder?

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hva vet du om whipworms hos hunder?

Video: Hva vet du om whipworms hos hunder?
Video: What is a Hotspot? 2024, April
Anonim

Bilder av: ots-photo / Bigstock.com

Som en av de vanligste - og behandlingsbare - parasittene som din pooch kan plukke opp, her er hvordan du skal håndtere whipworms hos hunder.

Til tross for vår kjærlige omsorg for å gi Rover toppkvalitet og økologisk godbiter, er hun ganske ærlig, ikke så kresen når det gjelder å finne egne kilder til mat og drikke. Som en følge av det, er intestinale ormer florerer, og de er heldigvis en av de mest behandlingsbare - og forebyggbare - parasittene du og din kompis må takle i livet. Mens ikke toppet listen over livstruende arter, er whipworms en fastholdig rovdyr som kan hemme kjæledyrets evne til å nyte et aktivt og sunt liv når de blir ukontrollert eller kombinert med andre parasitter.

Relatert: The Low-Down On Roundworms In Dogs

Hva forårsaker whipworms i hunder?

Mens det er ganske uskyldig når det gjelder alvorlighetsgrad, er whipworms hos hunder en av de vanligste og absolutt de hardeste parasittene du vil møte som kjæledyrsforelder. Oppkalt etter deres avsmalne, pisklignende form, er de en tarmseparasitt på to til tre tommer i lengden som foder av kjæledyrets blod ved å grille inn i tarmens vegg. Overraskende, eggene deres har det beste i kaldere klima og er i stand til å leve utenfor en vert i opptil fem år!

Relatert: Hva du trenger å vite om hookworms hos hunder

Dyret ditt kan trekke pisketorm ved å innta egg som finnes i jord, avføring eller ved å selvpleie. Når de blir konsumert, klekker eggene seg ut og blir modne i tarmene de neste 10 til 12 uker, og på grunn av denne lange inkubasjonsperioden og det faktum at kvinnelige ormer produserer relativt få avkom, er angrepene vanligvis små. I små mengder (lette infestasjoner) forårsaker whipworms få problemer; Men når den blir ubehandlet, kan den resulterende tyngre angrepet resultere i kroniske helseproblemer for kjæledyret ditt.

Mens det er vanligere hos eldre hunder enn valper, er det sistnevnte som utgjør størst risiko for å bli alvorlig syk av denne parasitten.

Symptomer på whipworms hos hunder

Hvis kjæledyret ditt har en lett angrep, er det lite sannsynlig at du merker tegn eller symptomer. Det er ikke før piskemormens befolkning blir tyngre, og betennelse i tyktarmen oppstår, at du vil legge merke til diaré, blod i avføring, vekttap og i noen ekstreme eller kroniske tilfeller, blek gummi og svakhet som anemi presenterer.

Det er viktig å forstå at valper smittet med whipworm vil nesten sikkert ha en rekke andre parasitter, og kombinasjonen, hvis ikke behandlet raskt, kan være dødelig.

Behandlingsalternativer og forebygging

I likhet med andre parasitter kan whipworm egg identifiseres ved en mikroskopisk undersøkelse av en avføringprøve (fecal flotation) av veterinæren din. Fordi den kvinnelige whipworm produserer egg sjeldent, kan det være nødvendig med flere tester for å fastslå hvilken type parasitt som smitter kjæledyret ditt. Som et resultat, ville det ikke være uvanlig å starte et behandlingsforløb selv om whipworm bare er mistenkt.

Veterinæren din kan lede deg til en rekke trygge og effektive oral medisiner på markedet, og sammen kan du velge riktig produkt for kjæledyret ditt. Som med de fleste parasittbehandlingene, må du være forpliktet til å gjenta prosessen med jevne mellomrom for å sikre at både voksenpyttorm og modnings larver blir drept.

Dessverre, fordi eggene har så lang overlevelse, er det en stor sannsynlighet at kjæledyret ditt kan bli smittet av egg som fortsatt er i miljøet. Av denne grunn vil du kanskje vurdere en av de månedlige parasittbehandlingene som er tilgjengelige på markedet, og effektiv til å drepe whipworms hos hunder.

Image
Image

Mary Simpson er en forfatter og kommunikasjons profesjonell fra Port Credit, Ontario. En myk berøring for noe som helst, hun deler hennes århundre hjem med en eklektisk samling rednings som inkluderer oransje tabby Chico, smoking Simon og jet black Owen. Hun liker å løpe, politikk, utforske vinregioner i Niagara og er en ivrig tilhenger av "butikk lokalt" bevegelsen.

Anbefalt: