Logo no.sciencebiweekly.com

Hvorfor du ikke bør gi kjæledyr som gaver denne julen

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor du ikke bør gi kjæledyr som gaver denne julen
Hvorfor du ikke bør gi kjæledyr som gaver denne julen

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Hvorfor du ikke bør gi kjæledyr som gaver denne julen

Video: Hvorfor du ikke bør gi kjæledyr som gaver denne julen
Video: Кораль. Жизнь лесотундры Вынгаяхи 2. 2024, April
Anonim

Bilder av: Fotokreditt: Wiggle Butts Pet Photography / Flickr

Det virker romantisk eller bedårende - ideen om en søt valp som dukker opp av en gavepakke. Men i motsetning til de fleste gaver, kan levende dyr ikke returneres eller byttes dersom det ikke er riktig passform.

Ingenting gjør en bedre julegave enn en myk kattunge eller en koselig valp, ikke sant? Feil. Det er en stor misforståelse at kjæledyr gjør store julegave når det i virkeligheten er motsatte, sannsynligvis sant. Barnet ditt kan be om en valp til jul, men du bør tenke nøye før du kjøper en.

Grunner til å gi kjæledyr som gaver er en dårlig ide

Å gi et kjæledyr som gave til jul kan virke som en god ide på den tiden, spesielt hvis du kjenner personen du gir den, virkelig ønsker et kjæledyr. Før du går til dyrebutikken eller oppdretteren, må du tenke på noen av grunnene til at det kanskje ikke er en god ide. For en ting er ferien en travel og hektisk tid for enkeltpersoner og familier - vil du virkelig gjøre dem enda mer hektiske med tillegg av et nytt kjæledyr? Du må også vurdere at kjæledyr er en langsiktig forpliktelse. Mange hunder lever 12-15 år, og for en katt er 15 år i nedre ende av forventet levealder. Med mindre du vet at personen du gir kjæledyret til, kan gjøre denne typen forpliktelse, se etter en annen gave.

Relatert: 7 Sparkling Sikkerhetstips For En Hundesikker Juletre

Dessverre ser mange mennesker kjæledyr som vareartikler - de blir sett på som et nytt leketøy eller noe å leke med. I virkeligheten krever kjæledyr stor omsorg, og de kan spise mye tid. Hvis du ikke er villig til å ta deg tid til å trene og ta vare på valpen din, eller hvis du ikke klarer å håndtere en ny kattunge, klipper klørne på dine møbler, ser du etter en annen gave. Feil omsorg og trening for kjæledyr kan føre til atferdsproblemer som, hvis ikke korrigert, kan føre til enda større problemer. Utallige kjæledyr gis opp til husly eller tas inn for eutanasi på grunn av "atferdsproblemer" som lett kunne vært forhindret ved riktig opplæring.

Tips for å gi kjæledyr som gaver

Det er mange anledninger når du gir et kjæledyr som gave, er en dårlig ide, men det er noen situasjoner der det kan være den rette ideen. Hvis du tenker på å gi noen et kjæledyr som en gave, bør du vurdere følgende tips:

  1. Spør alltid først. Gi aldri noen kjæledyr som en overrasket gave. Selv om du vet at personen vil ha et kjæledyr, må du være sikker på hvilken type kjæledyr de vil ha før du kjøper dem. Det er mange historier der ute av velmenende folk som kjøper sine eldre foreldre en valp for å holde dem bare for å finne ut at de ikke bryr seg om valpen - en kattunge kan ha gjort et bedre valg.
  2. Gi kjæledyr til nærmeste familie. Å kjøpe en andres barn en valp eller gi vennen din en ny kjæledyrkattunge, er ikke en god ide, selv om du tror de vil ha en.

Relatert: 6 Jolly Ways Exercise vil hjelpe deg med å overleve Holi-Dogs

  1. Pass på at de kan ta vare på kjæledyret riktig. Før du kjøper noen et kjæledyr, må du forsikre deg om at kjæledyret blir ordentlig tatt vare på. Hvis din eldre mor ikke fysisk kan følge med med en valp eller din kone ikke har tid til å ta vare på et kjæledyr, ikke gi dem et kjæledyr som gave.
  2. Unngå impulsive beslutninger. Kjøpe kjæledyr er ikke en beslutning som bør tas lett og det er absolutt ikke noe du bør gjøre på et innfall. Å bestemme seg for å kjøpe et kjæledyr er en avgjørelse hele familien trenger å være på.
  3. Vent til ferien er over. Når ting begynner å roe ned i januar og februar, har hele familien satt seg ned og diskutert alt som er involvert i det nye tillegget. Deretter gjør leksene dine, få alle forsyninger du trenger og gå ned til det lokale lyet for å adoptere en katt eller hund.

Før du kjøper den fluffete valpen i vinduet på dyrebutikken som en julegave til barnet ditt eller elsket, tenk nøye på om det egentlig er det riktige valget. Tragisk blir tallrike kjæledyr gitt som feriegaver ender i lyssystemet, og mange av dem kommer aldri til å finne et nytt hjem. Hvis du bestemmer deg for å gi et kjæledyr som en gave, legg tid og forankring i beslutningen.

Anbefalt: