Logo no.sciencebiweekly.com

Bearded Collie

Innholdsfortegnelse:

Bearded Collie
Bearded Collie

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Bearded Collie

Video: Bearded Collie
Video: MISS YOU (TECHNO) 2024, Kan
Anonim
  • Høyde: 20-26 tommer
  • Vekt: 40-60 lb
  • Levetid: 12-14 år
  • Gruppe: AKC Herding
  • Passer best for: Familier med barn, aktive singler og eldre, hus med gårder, gårder
  • temperament: Uavhengig, entusiastisk, intelligent, lydig
  • Sammenlignbare raser: Briard, gammel engelsk Sheepdog

Bearded Collie Basics

Flott Scot! Den Bearded Collie er en av Skottlands ypperste og lojale import. Glad og lykkelig, heldig, Beardie, som denne rasen er kjærlig kalt, er hengiven, leken og livlig. En fantastisk lekemiddag for barn og en venn for livet, elsker den Bearded Collie å være i nærheten av familien. Smart, sterk og fokusert, denne rasen er fortsatt en stift på Storbritannias gårder som den setter i en solid dags arbeid og aldri klager (han jobber for godbiter og mageforbrenning!).

En av de tingene du vil legge merke til om Beardie er at den har en sprett i sitt skritt, noe som uten tvil kan tilskrives sin utrolige og høy energi personlighet. Men selv om denne hunden er boblende og boisterøs, kan den også være stædig og sterkvilje også. Les videre for å lære om den Bearded Collie passer perfekt for din livsstil.

Glad og lykkelig, heldig, Beardie, som denne rasen er kjærlig kalt, er hengiven, leken og livlig.

Opprinnelse

En av Storbritannias eldste hunderaser, den Bearded Collie ble populær i Skottland i slutten av viktoriansk tid. Båret som både arbeidende og konkurranseshow hunder, var Beardie også kjent som Highland Collie, Hairy Mou'ed Collie, Mountain Collie og Hairy Mountain Dog.

stamtavle

Det er vanskelig å spore Bearded Collies røtter, men fotografier daterer rasen tilbake til 1770-tallet. Eksperter argumenterer om bekkenet på Beardie. Noen sier at det er et resultat av å avle Scotch Collie og Bobtail, eller Old English Sheepdog. Andre sier at denne hunden er et kryss mellom den polske Lowland Sheepdog og Old Welsh Gray. En annen tankegang mener at den Bearded Collie kom fra den islandske hunden eller Polski Owczarek Nizzinny.

Mat / kosthold

Hvis du myrder din Bearded Collie en kjøpt, tørr kibble, må du alltid gå for et kvalitetsmerke eller mat. Hvis du lager maten selv, vær forsiktig med å legge for mye protein. Dette kan forårsake allergiske symptomer. Den riktige mengden bør falle mellom 18 og 25 prosent protein. Vær oppmerksom på andre ingredienser i valgfri hundemat. Unngå hvete, soyabønne og konserveringsmidler, og aldri mat hundens bordskraper.
Hvis du myrder din Bearded Collie en kjøpt, tørr kibble, må du alltid gå for et kvalitetsmerke eller mat. Hvis du lager maten selv, vær forsiktig med å legge for mye protein. Dette kan forårsake allergiske symptomer. Den riktige mengden bør falle mellom 18 og 25 prosent protein. Vær oppmerksom på andre ingredienser i valgfri hundemat. Unngå hvete, soyabønne og konserveringsmidler, og aldri mat hundens bordskraper.

En fantastisk lekemiddag for barn og en venn for livet, elsker den Bearded Collie å være i nærheten av familien.

Opplæring

Som de fleste herding raser, er den Bearded Collie ganske trainable. Denne hunden trenger ytelsesbaserte oppgaver, og elsker enhver form for lydighet, smidighet, herding og nytteopplæring. Sporting en entusiastisk personlighet, du kan ta din Beardie ut av feltet og sette den i showringen også. Men eiere bør være oppmerksomme på at den Bearded Collie har en uavhengig strekk som kan gjøre treningen til tider en trening. Men husk, dette er en fin måte å knytte sammen med hunden din og brenne av overflødig energi. Fordi denne rasen blir kjedelig lett, må du endre treningsoppgavene for å gjøre disse øktene interessante.

Vekt

En Bearded Collie vil stå omtrent 20 til 26 inches og vekt hvor som helst mellom 40 til 60 pounds.

Temperament / Behavior

Den Bearded Collie liker å jobbe, og det er derfor det er så verdsatt av bøndene. Smart, sterk, fokusert og smidig, det er ikke rart at Beardie var populær når det gjelder å flytte storfe.

En glad rase, den Bearded Collie kommer komplett med en nysgjerrig personlighet. Denne rasen elsker sin familie uten å være possessive eller beskyttende. Du finner denne hunden å være oppmerksom og selvsikker, så vel som lykkelig-heldig. Beardie er en naturlig herder, og vil ikke bare hjorddyr, men også folk. Selv om denne rasen er kjent for å være en støyende barker, gjør Beardie ikke en god vakthund. Den Bearded Collie bør ikke være sjenert eller aggressiv. For de beste treningsresultatene må du være en fast leder, og alltid gi deg mange muligheter for trening for å sikre en stabil hund.

Vanlige helseproblemer

Selv om den Bearded Collie er en sunn rase, kan noen problemer eiere bli utsatt for, kan omfatte Addison sykdom, allergier, autoimmune sykdommer, cerebrovaskulær sykdom, medfødt albue luxasjon, øye problemer, hip dysplasi og hypothyroidism.
Selv om den Bearded Collie er en sunn rase, kan noen problemer eiere bli utsatt for, kan omfatte Addison sykdom, allergier, autoimmune sykdommer, cerebrovaskulær sykdom, medfødt albue luxasjon, øye problemer, hip dysplasi og hypothyroidism.

Forventet levealder

Den Bearded Collie har en gjennomsnittlig levetid på 12 til 14 år.

Treningskrav

Dette er en herdinghund, så den Bearded Collie må være aktiv. Det er hva rasen ble utviklet for å gjøre, så de må bli satt på jobb. Fordi det må holdes opptatt, ville denne rasen ikke være det beste valget for en leilighet - Beardie ville gjøre det beste i en stor hage eller til og med i et oppdrettsmiljø.

Smart og energisk, du vil holde din Bearded Collie glad ved å holde den opptatt. Det er mange måter å gjøre det på. Denne rasen elsker utendørs, så brenn det sammen på en lang tur, jogge, fottur eller sykkeltur. Eller ta opp trening og få hunden din til smidighetskonkurranser. Eller la din Bearded Collie jobbe på en måte som fordeler samfunnet og trene det som en terapihund, en jobb som er godt egnet fra denne rasen.Beardie har hatt stor suksess på sykehus, sykehjem og rehabiliteringssenter.

En glad rase, den Bearded Collie kommer komplett med en nysgjerrig personlighet.

AKC

The American Kennel Association sier dette om rasen: "Med en aura av styrke og smidighet ble den Bearded Collie avlet i århundrer som en følgesvenn og tjener av mannen. Collie er det generiske skotske ordet for hunder som besetninger sauer, og bjørnens lange, magre kropp og smidig bevegelse gjør ham velegnet til den oppgaven. "AKC anerkjente først denne rasen i 1976.

Frakk

The Bearded Collies pels ble utviklet for å beskytte dem mot Skottlands harde vær. Delte ned ryggen, denne hundens pels faller i samme lengde på begge sider. Når det gjelder farger, har Bearded Collies svart, blå, brun eller fawn, sammen med hvite markeringer. Etter hvert som hunden blir eldre, kan den belagte kollisjakken belyses, men bare hvis den har et "Äfading" -gen.

Se på alt det lange håret, du vet at din Bearded Collie kommer til å trenge mye vedlikehold for å holde det så bra som mulig. Du trenger å børste den minst en gang i uken (i opptil en time) for å holde tangles og matter i sjakk. Du vil kanskje vurdere å bruke en kondisjonsspray for å holde pels håndterbar mellom børstesøktene. Hvis dette virker som for mye arbeid, kan du alltid holde Beardie's pels trimmet til en håndterlig lengde. En gjennomsnittlig shedder, den Bearded Collies vil kaste året rundt, men i løpet av årstidsskiftet vil kappen kaste mer.

valper

Søte små bunter av pels, voksenbjørnene vokser opp fort. Med sin lange frakk må du begynne å børste tidlig, da denne rasen mister valpene sine mellom 9 og 18 måneder.

Fotokreditt: Eric Isselee / Shutterstock

Anbefalt: