Logo no.sciencebiweekly.com

Cadoodle

Innholdsfortegnelse:

Cadoodle
Cadoodle

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Cadoodle

Video: Cadoodle
Video: BUGG, peruskuvioita ja helppoja variaatioita 2024, April
Anonim
  • Høyde: 22-26 tommer
  • Vekt: 50-75 lb
  • Levetid: 12-15 år
  • Gruppe: Ikke aktuelt
  • Passer best for: Hus med verft, familier med barn, aktive familier
  • temperament: Høy energi, lojal, beskyttende
  • Sammenlignbare raser: Collie, puddel

Cadoodle Basics

Cadoodle er et kjærlig, lojalt kors mellom en collie og en standardpuddel. De er også kjent som Colliedoodles eller Colliepoos. Cadoodles er søte, smarte og energiske. De er flotte familiehunder når de sosialiseres på riktig måte, og er best bevart i varmere klima eller innendørs, ettersom de ikke liker kulde.

Cadoodle-kappen er typisk enten svart, blå eller hvit, men de kan også bære på merle-farger. Dette avhenger ofte av om det er en første generasjon Cadoodle, eller produktet av to Cadoodle-foreldre. De har en tykk kappe som noen ganger krever grooming, men de er hypoallergene.

Cadoodle er et kjærlig, lojalt kors mellom en Collie og en Standardpudel.

Cadoodle Origin

Opprinnelsen til Cadoodle er ukjent - det er en ny hybrid rase.

stamtavle

Cadoodles er en kombinasjon av Collie og Puddel. Andre generasjon Cadoodles er produktet av å avle to Cadoodles sammen.

Mat / Diet

Cadoodles betraktes som store rase hunder siden de vanligvis veier over femti pounds. En stor rase diett anbefales for dem å hjelpe dem å vokse opp lykkelig og sunn. Kornfri og alle naturlige dietter anbefales å holde dem magre og få ekstra vekt. Glukosamin kosttilskudd er alltid en god ide for voksne / aldrende Cadoodles 'ledd.
Cadoodles betraktes som store rase hunder siden de vanligvis veier over femti pounds. En stor rase diett anbefales for dem å hjelpe dem å vokse opp lykkelig og sunn. Kornfri og alle naturlige dietter anbefales å holde dem magre og få ekstra vekt. Glukosamin kosttilskudd er alltid en god ide for voksne / aldrende Cadoodles 'ledd.

En av foreldrenes raser, pudelen, er utsatt for allergi. Med dette i tankene er det ikke en dårlig ide å sette hunden på et kornfritt kosthold som ikke har kylling i det. Korn og kylling er to av de aller aller aller aller allerste i hundene. Å sette Cadoodle på riktig diett rett utenfor flaggermuset, vil bidra til å forhindre allergi i å kutte opp.

Begge rase av Cadoodle er intelligente og har det bra med tidlig trening.

Opplæring

Begge rase av Cadoodle er intelligente og har det bra med tidlig trening. Cadoodle er kjent for sin lette trening - de vil hente opp signaler raskt. De er ikke sta og har stor villighet til å lære.

Positive forsterkningsklasser er viktige, slik at Cadoodle lærer å lytte i et lykkelig, givende miljø. Når denne hunden har mestret lydighetsdelen av trening, er det en klok idé å finne dem en jobb. Behagelighet er perfekt for dem siden de er smidige og elsker å lære.

Vekt

Cadoodles veier vanligvis mellom 50 og 75 pounds. Dette er bare et estimat siden rasen er en hybrid.

Temperament / Behavior

Cadoodles lever opp til sitt navn - de elsker å kose. De er kjærlige og kjærlige mot sine familier. De gjør det bra med barn, men som med en hvilken som helst hund, krever de sosialisering tidlig for å forhindre at noen fryktproblemer oppstår.

Cadoodle er ganske avslappet når det er en voksen voksen. Å vokse opp kan de være feisty, men de smelter ut når rekkevidden er moden. Voksne er fortsatt energiske, men de krever ikke massevis av mosjon. De er ekstremt intelligente, slik at de gir dem en jobb å gjøre bidrar til å holde dem lykkelige og hindre dem i å utvikle stygg oppførsel i hjemmet.

Vanlige helseproblemer

Det er ingen listede helseproblemer for Cadoodle, fordi de er en relativt ny hybrid rase. Når du kjøper en første generasjon Cadoodle, er det viktig å se på foreldrenes raser for helseinformasjon.
Det er ingen listede helseproblemer for Cadoodle, fordi de er en relativt ny hybrid rase. Når du kjøper en første generasjon Cadoodle, er det viktig å se på foreldrenes raser for helseinformasjon.

Collies har en rekke øyeproblemer som er vanlige for rasen, samt hudproblemer og en tendens til oppblåsthet. Allergier er også vanlige i collies.

Dessverre er det største helseproblemet for pudelen også øye relatert. De er tilbøyelige til Progressiv Retinal Atrofi, akkurat som collie. Dette kan føre til blindhet.

Ved å lage en hybridras, har de vanlige helseproblemene som er vanlige hos foreldrerasene en tendens til å bli avlet. Det er aldri en garanti, så det er viktig å finne en anerkjent oppdretter med begge foreldres historie.

Forventet levealder

Cadoodles har en tendens til å leve mellom 12 og 15 år.

Treningskrav

Cadoodles krever trening daglig, og det er viktig å holde dem slitt for å hindre at de har problemer i huset. De er ikke den mest høye energien av raser, men minst en lang tur om dagen er nødvendig.

Cadoodles er lyse hunder, så den mentale øvelsen er like viktig som den fysiske. De må stimuleres enten gjennom smidighet, lydighetstrening, puslespill etc. for å holde dem lykkelige og balansert.

Cadoodle er ganske avslappet når det er en voksen voksen.

Anerkjente klubber

Cadoodle er ikke anerkjent av American Kennel Club, som det regnes som en hybrid rase. Det er imidlertid anerkjent av American Canine Hybrid Club (ACHC); Designer Breed Registry (DBR); Designer Hund Kennel Club (DDKC); Dog Register of America (DRA); og den internasjonale Designer Canine Registry (IDCR)

Frakk

Cadoodles er hypoallergene, noe som er flott for familier med allergi. Frakkene deres er svarte, blå, hvite eller noen ganger merle. Kappen deres er tykk og grov og krever noen ganger grooming. Cadoodles gjør best i varme klima.

valper

Cadoodle valper er små baller med floofy kjærlighet. De er små Cadoodles som vil vinne hjertet ditt ved første øyekast.

Fotokreditt: Jess / Bigstock; buchsammy / Bigstock; Livet på hvitt / Bigstock