Logo no.sciencebiweekly.com

Doberman Pinscher

Innholdsfortegnelse:

Doberman Pinscher
Doberman Pinscher

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Doberman Pinscher

Video: Doberman Pinscher
Video: Daisy ke Bacche 😢 | #173 | #shorts #minivlog #dog 2024, April
Anonim
  • Høyde: 24-28 tommer
  • Vekt: 60-90 lb
  • Levetid: 10-14 år
  • Gruppe: AKC Arbeider
  • Passer best for: Singler, vakt plikt, hus med meter
  • temperament: Intelligent, våken, lydig
  • Sammenlignbare raser: Dalmatian, Rottweiler

Doberman Pinscher Grunnleggende

Kom over en Doberman Pinscher i et mørkt smug, og du kan ha en skremmende opplevelse, spesielt hvis du er redd for hunder i utgangspunktet. Men når vi tenker på alle de såkalte "mener" raser av hunder, mener vi egentlig at de alltid gjør dårlige kjæledyr? Vel, de kan - hvis du ikke vet hva du gjør i din hundevalg innsats. Du kan bli overrasket over å finne ut hvor passende en Doberman Pinscher kan gjøre som kjæledyr, samt kvaliteten på følgesvenn og lojalitet de tilbyr når du har dannet et bånd med dem.

Men du kan si, "Jeg ønsker ikke å danne en knytte bånd med en Doberman Pinscher. "Vel, det er ditt tap. Doberman Pinscher tjener faktisk som en førsteklasses vakthund som vil avstøte omtrent enhver uønsket besøkende, men det som også er viktig er det daglige livet du liker med kjæledyret ditt. Og hvis du tenker på å skaffe en Doberman Pinscher som et kjæledyr, vil denne artikkelen hjelpe til med å sette denne skremmende og raske rasen i sin rette sammenheng. Med andre ord tar vi Doberman Pinscher ut av det mørke smug og tilbake til den innbydende og velkjente omgivelser som omfatter ditt hjem. La oss ta en nærmere titt på denne sterke hunden.

Doberman Pinschers er selvfølgelig kjent som vakthunder, og er svært lydhør overfor trening.

Opprinnelse

I USA kan disse hundene bare bli kjent som Dobermans, men Doberman og Doberman Pinscher er ikke to forskjellige typer hunder - de er bare to navn for samme rase. Og hvor kom denne rasen fra?

Som noen andre tøffe raser som den tyske hyrden kommer Doberman Pinscher fra Tyskland og har sine nærmeste røtter bundet til 19th-kvartal liv. Doberman ble oppkalt etter en mann som heter Louis Dobermann, som opprinnelig oppdyrte dyrene. Og hva var Dobermanns yrke? Skatteinnsamling … det er alt du trenger å vite om hans behov for beskyttelse.

Siden han hadde tilgang til en rekke hunderaser, satte Dobermann om å avle en hund som ville gjøre en lojal følgesvenn og utmerket verge. Det er ingen overraskelse at denne bevisste oppdretten førte til kvalitetshunden vi nå vet som Doberman Pinscher. Dets vaktinstinkt og lojale følgesvenn forblir godt i takt her i det 21. århundre, og det er ikke en overraskelse at Doberman Pinscher er blitt en av de mest populære og gjenkjennelige raser over hele verden.

stamtavle

Siden de tidlige Doberman Pinschers stod ut av Dobermanns avl på sitt lokale tyske hundeslag, har Pinschers en svært variert stamtavle. De kom fra forfedre som Rottweiler, den tyske Pinscher, Manchester Terrier - og det er bare et raskt utvalg av sitt unike forfedre. I dag er Doberman Pinschers kjent som en veldig unik og lett å identifisere rase, en nysgjerrig ironi i forhold til deres merkelige arv.

Mat / kosthold

Doberman Pinschers er selvfølgelig ivrige kjøtt-spisere, men det er ingen grunn til at du skal kaste dem et stykke kjøtt hver gang en stund, og forventer at de opprettholder et sunt kosthold alene. Å sørge for at du gir Doberman Pinscher et sunt kosthold, betyr at det gir en riktig mengde mat til sin vekt og blander i kjøtt med næringsrike matvarer som for eksempel hundesvin og grønnsaker.
Doberman Pinschers er selvfølgelig ivrige kjøtt-spisere, men det er ingen grunn til at du skal kaste dem et stykke kjøtt hver gang en stund, og forventer at de opprettholder et sunt kosthold alene. Å sørge for at du gir Doberman Pinscher et sunt kosthold, betyr at det gir en riktig mengde mat til sin vekt og blander i kjøtt med næringsrike matvarer som for eksempel hundesvin og grønnsaker.

Doberman Pinscher er blitt mer domesticert, intelligent, og har blitt bedre egnet for det vanlige hjemmet.

Opplæring

Doberman Pinschers er kjent som vakt hunder, selvfølgelig, og er svært lydhør overfor trening og nesten perfekt lydig en gang trent. Men de må håndteres ordentlig. Hvis du er ny i verden med trening hunder, er en rase som Doberman Pinscher ikke rasen du vil kutte tennene på - du vil ha en mer tam og lydig hund som en Golden eller Labrador Retriever. Fordi Doberman Pinschers er mer aggressive, vil du ha en god mengde hundopplæringsopplevelse før du får en egen Doberman.

Vekt

Større hunder, Doberman Pinscher kan veie opp til 100 pund hos menn og 90 pund hos kvinner, men det er vanlig å ha Doberman Pinschers godt under disse vekter. Vanligvis bør en Doberman veie over 75 pounds for menn og over 65 pounds for kvinner, med 90-100 pounds som øvre grense.

Temperament / Behavior

Du kan ikke snakke om Doberman Pinschers uten å snakke om deres unike og aggressive temperament. Men er det en stereotype? Vel, en rask titt på stamtavlen til Doberman Pinschers vil fortelle deg at de faktisk var avlet for å være vakthunder med en aggressiv strek, men i de senere årene har Doberman Pinscher blitt litt mer domesticert, intelligent og blitt bedre- egnet for vanlig hjemmeliv.

Vi kan heller ikke gå uten å nevne etterretning: Doberman Pinschers er anerkjent som en av de mest intelligente hundene raser der ute. Hvis du tror du får et blindt aggressivt dyr i en Doberman Pinscher, ville du gå galt om denne rasen.De kan fungere veldig godt som husdyr hvis de er riktig trente og vil vokse til sine forventede roller fordi de er gode til å hente tips og trening fra sine eiere. En godt trent Doberman Pinscher kan være en utmerket vakthund og følgesvenn.

Vanlige helseproblemer

Doberman Pinschers er større og har helseproblemer som ofte er forbundet med hunder av større størrelse. De har også problemer med den genetiske von Willebrands sykdom, en blødningsforstyrrelse som nå kan påvises. Som mange store hunder har Doberman Pinschers problemer med hoftedysplasi.
Doberman Pinschers er større og har helseproblemer som ofte er forbundet med hunder av større størrelse. De har også problemer med den genetiske von Willebrands sykdom, en blødningsforstyrrelse som nå kan påvises. Som mange store hunder har Doberman Pinschers problemer med hoftedysplasi.

I tillegg er dilatert kardiomyopati en hyppig dødsårsak for Doberman Pinschers og påvirker denne rasen mer enn noen annen rase.

Forventet levealder

Doberman Pinschers bør forventes å leve rundt 10-14 år.

Treningskrav

Store, men tynne, Doberman Pinschers kan ta mye mosjon og bør absolutt utøves som hver dag for å sikre ikke bare riktig vekt, men også en skikkelig sinnstilstand.

Doberman Pinschers er anerkjent som en av de mest intelligente hundene raser der ute.

AKC

Den amerikanske Kennelklubben sier: "Han er elegant i utseende og gjenspeiler stor adel og temperament. Den velopdrevne og trente Doberman har vist seg å være en venn og verge, og hans intelligens og evne til å absorbere og beholde trening har ført ham til etterspørsel som politimann og krigshund."

Frakk

Et kort, lett å vedlikeholde frakk er definitivt et pluss i verden av Doberman Pinschers.

valper

Doberman Pinscher valper kan være overraskende søt vurderer deres store eventuelle størrelse. Hvis du kjøper en Doberman valp, må du være sikker på at du vet hva du gjør når det gjelder hundetrening, fordi du vil ha en voksen voksen før du vet det.

Fotokreditt: WilleeCole / Shutterstock

Anbefalt: