Logo no.sciencebiweekly.com

Golden retriever

Innholdsfortegnelse:

Golden retriever
Golden retriever

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: Golden retriever

Video: Golden retriever
Video: Throwing 100+ Golden Bones to Get Every NEW Chow Chow Pet! Roblox Adopt Me! 2024, April
Anonim
  • Høyde: 22-24 tommer
  • Vekt: 55-75 lb
  • Levetid: 10-13 år
  • Gruppe: AKC Sporting
  • Passer best for: Familier med barn, aktive singler og eldre, hus med gårder, landlige / gårdsområder
  • temperament: Vennlig, hengiven, lydig, god natured
  • Sammenlignbare raser: Irsk Setter, Labrador Retriever

Golden Retriever Grunnleggende

Når det gjelder den perfekte familiehunden, er det vanskelig å gå galt med en Golden Retriever. Den første avlet for jakt, Golden Retriever har gjort en naturlig progresjon til et fantastisk familiedyr. Lydig, godmodig, intelligent, ivrig etter å snakke og ivrig etter å lære, er Golden Retriever også kjent for sin friskhet - du vil finne at det aldri mister glede for å spille. Fantastisk rundt barn i alle aldre, er denne rasen den ideelle følgesvenn for de fleste hundelskere. Hvis du leter etter en vakthund, kan du gå med en annen rase - siden Golden Retriever er så vennlig, vil den ønske å leke med fremmede, noe som gjør det dårlig valg for vaktplikt.

Fordi denne rasen er så smart, gjør Golden Retrievers gode guide og servicehunder. Og selv om rasen avviker litt fra Storbritannia til Nord-Amerika, er det ingen endring i sin vennlige og kjærlige disposisjon. Les videre for å lære mer om Golden Retriever.

Når det gjelder den perfekte familiehunden, er det vanskelig å gå galt med en Golden Retriever.

Opprinnelse

Brukt som arbeids- og jakthund, oppsto Golden Retriever-rasen i Skottland i midten av 18-tallet, hvor det ville jakte og hente småfelte spill under jaktturer. Disse hundene utviklet selv vannavstøtende strøk og sengetøy for å hjelpe dem med å hente vannfugler.

Disse dager, jakten Golden Retriever ikke så mye som det pleide å, men det beholder fortsatt de ferdighetene som ble gjort i en vellykket jeger. Ofte omtalt som Gold Retriever og Golden Labrador Retriever, bør det bemerkes at Golden Retriever er en tydelig rase fra Labrador.

stamtavle

Trodde å ha steget ned fra den svarte bølgete retrieveren, kan Golden Retriever også spore elementer fra Newfoundland, Setter and Spaniel. Mot slutten av 19th århundre, forbedret Lord Tweedmouth rasen for å skape en flott retriever som passer til skotsk klima, terreng og spill. Senere tiltok rasen stor oppmerksomhet da den først ble vist i 1908.

Det er også en legende som har det at Golden Retriever stammer fra åtte russiske Sheepdogs som utførte seg i en sirkus-troupe … men det er ikke noe historisk bevis for å motta denne påstanden.

Golden Retriever ble anerkjent av American Kennel Club i 1925.

Mat / kosthold

Image
Image

Måltider for Golden Retrievers bør bestå av en riktig balanse mellom protein, karbohydrater, fettsyrer, vitaminer og mineraler. Hvis du går med en premium linje med hundemat, hold deg borte fra de med rike ingredienser - Golden Retrievers håndterer ikke denne typen mat godt. Hvis din Golden Retriever har fordøyelsesproblemer, kan du prøve en lammemad og ris. Og når du velger en hundemat, len deg mot de som kommer med en kvalitetskilde av protein uten fyllstoffer eller kunstige konserveringsmidler.

Lydig, godmodig, intelligent, ivrig etter å behage og ivrig etter å lære, er Golden Retriever også kjent for sin friskhet

Opplæring

Golden Retriever er en fornøyelse å trene. Denne rasen er lett trent og elsker å lære nye triks. Golden Retrievers ønsker å behage sin eier, så de vil jobbe hardt for å være lydige og lojale. Fordi Golden Retrievers er så aktive, vil du bruke treningsøktene til å bruke noe av denne energien.

Vekt

Den ideelle vekten for en Golden Retriever er 55 til 75 pounds. Hvis Golden Retriever er aktiv, bør det ikke være noen problemer som holder seg innenfor denne vektgrensen.

Temperament / Behavior

Veldig lojal og omgjengelig elsker Golden Retriever å samhandle med mennesker og ha det gøy. De gjør gode kjæledyr til familier med barn og er ikke tilbøyelige til å angripe besøkende (unntatt med kyss!). De er også flotte med andre dyr, selv med de som er mindre enn dem, i motsetning til andre jaktraser. De er rolige og hyggelige og kan også gjøre gode vekter.

Golden Retrievers liker å spille spill, inkludert henting og lek med leker. De elsker å samhandle med mennesker på denne måten og kan være veldig morsomt å være rundt. Å forlate dem alene i lengre perioder vil gjøre dem ulykkelige. Rasen er også svært intelligent, rask å lære og elsker mye trening og oppmerksomhet.

Vanlige helseproblemer

Golden Retrievers er utsatt for en rekke lidelser, så noen tegn på sykdom eller endringer i atferd bør tas alvorlig. Noen av de vanligste forholdene som påvirker Golden Retrievers inkluderer katarakt, albue dysplasi, epilepsi, hip dysplasi, hjertesykdom og hudallergi.
Golden Retrievers er utsatt for en rekke lidelser, så noen tegn på sykdom eller endringer i atferd bør tas alvorlig. Noen av de vanligste forholdene som påvirker Golden Retrievers inkluderer katarakt, albue dysplasi, epilepsi, hip dysplasi, hjertesykdom og hudallergi.

Forventet levealder

Golden Retrievers har en forventet levetid på 10 til 13 år, ikke uvanlig for en hund denne størrelsen.

Treningskrav

Du vil oppdage at siden Golden Retrievers er en atletisk rase, vil de trenge mye mosjon for å være sunn og innhold. Ta hunden din ut for lange turer, spill spill og la Golden Retriever løpe fritt i åpne områder og sosialisere med andre hunder.Hvis du liker å tilbringe tid utendørs, vil du gjerne vite at Golden Retrievers gjør flotte tur- eller campingvenner.

Veldig lojal og omgjengelig elsker Golden Retriever å samhandle med mennesker og ha det gøy.

AKC

The American Kennel Club sier dette om rasen: "The Golden Retriever, med sin intelligens og ivrig etter å tilfredsstille holdning, er en av de mest populære raser i USA ifølge AKC registreringsstatistikk. Arbeidsevnen som har gjort Golden Retriever til en nyttig jaktkammerat, gjør han også til en ideell guide, assistanse og redningshund."

Frakk

Siden Golden Retrievers har langt hår og en dobbel kappe, kaster de ganske mye. Det betyr også at du må børste den daglig for å unngå matting. Og fordi disse hundene elsker å svømme i innsjøer, dammer og bekker, må du bade din Golden Retriever ofte.

valper

Husk alltid at Golden Retriever valper er modne langsomt, slik at de vil beholde mye av lekheten sin frem til godt i voksen alder. Valper er født med en hvit / brunfarge som endrer seg til gylne rundt 9 til 13 måneder.

Fotokreditt: Christian Mueller / Shutterstock

Anbefalt: