Logo no.sciencebiweekly.com

HYGENHUND

Innholdsfortegnelse:

HYGENHUND
HYGENHUND

Olivia Hoover | Redaktør | E-mail

Video: HYGENHUND

Video: HYGENHUND
Video: All about the Corgi Husky Mix (Horgi) | Should you get a Horgi for yourself? 2024, April
Anonim
  • Høyde: 19-24 tommer
  • Vekt: 44-55 lb
  • Levetid: 10-12 år
  • Gruppe: UKC Scenthound
  • Passer best for: aktive singler, hus med hage, erfarne hundeeiere, jegere
  • temperament: energisk, aktiv, godmodig, kjærlig
  • Sammenlignbare raser: Basset Hound, Beagle

Hygenhund Grunnleggende

Selv om du aldri har hørt om Hygenhunden, vil du gjenkjenne hans utseende. Han er en mellomstor rase med det typiske hundeutseendet - han er tett, muskuløs og aktiv. Selv om disse hundene ble utviklet for jakt, har de også en tendens til å fungere som familiedyr. Hvis du leter etter en lojal, lydig hund som også vil gjøre en god vakthund, kan Hygenhund være et godt valg for deg.

Hygenhunden er en mellomstor rase med det typiske hundeutseendet - han er tett, muskuløs og aktiv.

Opprinnelse

Hygenhunden er en norsk hound rase utviklet i løpet av 19th århundre. Mannen som er ansvarlig for å utvikle rasen, er Hygen, en norsk oppdretter, og det var hans mål å produsere den ideelle jakthagen som hadde utholdenhet og vilje til å forfølge spillet under de vanskelige forholdene i arktiske regionen. Han parret noen av sine egne Holsteiner Hounds med ulike skandinaviske hunder og krysset deretter de resulterende hundene med lettere, mer kompakte norske hunder for å skape den moderne Hygenhunden som han oppkalt etter seg selv.

Resultatene av Mr. Hygens avlsarbeid var akkurat det han ville - hunden var i stand til å jakte utrettelig i flere timer, til og med i utfordrende terreng. Hunden var i stand til å spore og hente alle slags spill som vant det mye støtte fra ivrige jegere i Norge. Rasen var også stor for fellesskap på grunn av sin livlige personlighet og vennlige temperament. Selv om det fortsatt er svært sjeldent utenfor Norge, er hygenhunden anerkjent av FCI og UKC.

stamtavle

Hygenhunden ble utviklet i Norge i løpet av 19th århundre fra ulike hunderaser, inkludert Basset Hound, Bloodhound, Beagle og English Pointer.

Mat / Diet

Som en mellomstor hund, bør Hygenhund bli matet av høy kvalitet, tørr mat formulert for voksne hunder. Fordi denne rasen ble utviklet spesielt for jakt, kan han imidlertid gjøre det bra på en aktiv eller aktiv raseformel. Bare hold øye med hundens vekt og kroppssammensetning for å sikre at han ikke får for mye vekt.

Hygenhunder ble utviklet for jakt, de har også en tendens til å fungere som familiedyr.

Opplæring

Som jakthund er Hygenhunden veldig intelligent og reagerer generelt godt på trening. Disse hundene er lojale og lydige av naturen, så lenge du bruker positive treningsmetoder, vil hunden lære deg raskt og samtidig danne et sterkt bånd med deg og din familie. Denne rasen trenger å starte opplæring i ung alder, og tidlig sosialisering er også utrolig viktig. Når hunden din lærer en kommando, vil han huske det.

Vekt

Hygenhunden er en mellomstor til stor størrelse hund, som står mellom 19 og 24 tommer høy og veier 44 til 55 pund på modenhet.

Temperament / Behavior

Hygenhunden ble utviklet som en jaktras, så temperamentet i feltet kan være litt forskjellig fra temperament i hjemmet. Disse hundene er energiske og livlige med en positiv personlighet. De danner sterke band med familien, og de er veldig lojale og lydige. Hygenhunden krever mye daglig mosjon for å forhindre problemadferd, og du bør holde øye med hunden din når katter og andre kjæledyr er til stede fordi disse hundene har en ganske høy byttedrev.

Vanlige helseproblemer

Vanligvis er Hygenhunden en ganske sunn rase. Dessverre er det visse helseproblemer som kan redusere hundens levetid - det er derfor ansvarlig avl er av største betydning. Noen av de helseproblemer som rasen er utsatt for, er hip dysplasi, leddgikt, oppblåsthet og von Willebrands sykdom.

Forventet levealder

Den gjennomsnittlige levetiden for Hygenhunden antas å være ca 10-12 år, som er omtrent gjennomsnittlig for en rase av størrelse. Å mate hunden din med et sunt kosthold av høy kvalitet, vil bidra til å maksimere levetiden.

Treningskrav

Som jakthund har Hygenhund ganske høye treningsbehov. Som sådan er rasen ikke anbefalt for leiligheter eller condos. Denne rasen krever en lang, rask daglig tur, og han vil sette pris på å ha et inngjerdet verksted for å kjøre også. Dette er definitivt ikke en hund.

Som jakthund er Hygenhunden veldig intelligent og reagerer generelt godt på trening.

AKC

Hygenhunden er for tiden ikke anerkjent av AKC, men er anerkjent av FCI og UKC. FCI klassifiserer ham i Gruppe 6 som en Scenthound og UKC som en Scenthound også.

Frakk

Hygenhunden har en tykk, skinnende pels som er ganske lett å stelle. Å pusse hunden din flere ganger i uken vil være nok til å holde kappen i god stand. Den vanligste fargen for rasen er en kombinasjon av gul og rød, kastanje og svart, eller en kombinasjon av disse fargene med hvite eller svarte markeringer.

valper

Den gjennomsnittlige kullstørrelsen for Hygenhund-rasen er 3 til 6 valper. Fordi dette er en jaktras, anbefales det sterkt at du begynner å trene så tidlig som mulig.Sosialisering vil også være viktig for denne rasen, selv om disse hundene pleier å gjøre det bra med andre hunder.

Fotokreditt: Bjørn Konestabo/ Wikimedia; Kjærlighet Dyr/ Flickr; Heather Elayne/ Wikimedia